Ormanı kesip inşaat mı yapıldı

TAKİP ET

Ulubey’de izinsiz ağaç kesimine suç duyurusu

Ulubey ilçesine bağlı Refahiye Mahallesi’nde yaklaşık 1 ay önce H.Y. isimli bir şahıs iddiaya göre bir stat büyüklüğündeki ormanlık alanda izinsiz ağaç kesimi yaptı. Ağaç kesiminin fark edilmesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları ve Ulubey Belediyesi konuyla ilgili soruşturma başlattı. Devlete ait arazide izinsiz ağaç kesimi yapıldığının ortaya çıkması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları ve Ulubey Belediyesi, H.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Devletin arazisinde kesim yapıldı”

İzinsiz yapılan ağaç kesimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, “Burada tamamen izinsiz ağaç kesimleri yapılmış. Durumu fark etmemiz üzerine Orman Bölge Genel Müdürlüğü, Karayolları ve Ulubey Belediyesi olarak üç farklı kurum konuyla ilgili mahkemeye müracaatını yaptı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi. Burada ufak çaplı inşaatlar yapılmış ancak yapıların inşaat ruhsatı yok. Bilindiği gibi Orman Bölge Genel Müdürlüğü ve Karayollarını yakından ilgilendiren araziler, kişilerin kendi tapulu arazileri de olsa izin verme şansımız yok. Kaldı ki burası bu kapsamda da değil. Bir kısmı Karayollarına, bir kısmı Orman Müdürlüğüne ait bir arazi. Şahıs gelmiş burada kimseye danışmadan, sormadan, izin almadan girip işe başlamış. Biz mahkeme sürecini de başlatınca yalan yanlış söylemlerle vatandaşları kandırmaya kalkıyor. ‘Ben köyüme mescit, tuvalet, lavabo yaptırıyorum’ diyerek haberler yayıyor. Kesinlikle bunlarla alakası yok. Şu anda yaptığımız görüşmelerde bu alan içerisine yapılan yapıların yıkılacağı yönünde bilgiler alıyoruz. Zaten yıkılması da en doğrusu olacaktır” diye konuştu.

“Ağaç kesimleri mahallemize zarar verdi”

Refahiye Mahallesi Muhtarı Emin Elmas da, ağaç kesimlerin mahallelerine zarar verdiğini kaydederek, “Eğer 2021 yılında işletme yenden kesim yapmaya kalkarsa buna engel olacağım. Bizim buralarda sularımız kısıtlı ve kuraklık oluşuyor. Ağaçlar olduğu zaman yağmur sularını ağaçlar çekiyor. Burada doğaya ve tabiata zarar veriyor. Bu ağaçların kesilmesi yanlıştı. Şimdi olan oldu. Biz bundan sonra olan ağaçlarımıza sahip çıkacağız. Bir yanlışlık yapıldı. Bu yanlışlık mahallemize zarar verdi. Yanlışta ısrar edilmeye devam edilirse elimizden geleni yapacağız” ifadelerinde bulundu. KAAN ÖZEL-ÖZEL HABER/ Ordu Olay Gazetesi