OSKİ MASAYA YATIRILDI

TAKİP ET

OSKİ Genel Müdürlüğünce, mülki amirlere yürütülen çalışmalar, gelinen nokta, 2016 yılı yatırım programı ve gelecekte yapılması planlanan hizmetler hakkında sunum yapıldı.

OSKİ Genel Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Vali Yardımcıları Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Halil Karbuz, Fatih Görmüş ve Engin Avcı, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Aybastı Kaymakamı Recep Hasar, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık ve DSİ 75. Şube Müdür Vekili Mehmet Kurul katıldı.

Bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  OSKİ’nin 31 Mart 2014 tarih ve 6072 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurulan bir genel müdürlük olduğunu söyledi.

OSKİ’nin yürüttüğü hizmetleri, yaptığı ve yapmayı planladığı yatırımları kamuoyuna daha iyi anlatabilmek ve kurumsal olarak tanıtabilmek amacıyla bilgilendirme toplantılarının yapıldığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mülki idare amirlerine yapılan sunumun daha sonra il milletvekillerine de yapılacağını belirtti.

 

OSKİ’NİN 2016 YILI BÜTÇESİ: 195 MİLYON 500 BİN LİRA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın toplantıyı açış konuşmasının ardından, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük tarafından kurum çalışmalarıyla ilgili sunumda bulunuldu. Genel Müdür Fatih Yürük, OSKİ’nin 2014 yılında 55 milyon, 2015 yılında 133 milyon, 2016 yılında ise 195,5 milyon TL bütçesinin olduğunu söyledi. Fatih Yürük, OSKİ’nin başlangıçtaki personel sayısının 257 olduğunu, şu anki personel sayısının ise 139’u İşkur’dan olmak üzere toplam 877 olduğunu, Ordu’yu 3 hizmet bölgesine ayırdıklarını ve Altınordu, Fatsa ve Ünye’de şube müdürlükleri, diğer ilçelerde ise şeflikler oluşturduklarını kaydetti. Teknolojik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Fatih Yürük, 3 ilçedeki şube müdürlükleri, 17 şeflik, Alo 185 sisteminin online olarak yönetildiğini ve su sayaçlarının online olarak okunduğunu söyledi. OSKİ kurulduğunda abone sayısının 209.623 olduğunu belirten Yürük, 20.434 yeni abone yapıldığını ve böylece toplam abone sayısının 230.057’ye ulaştığını, abonelere ödeme kolaylığı sağlamak için 16 banka ile otomatik ödeme ve online tahsilat işlemi için anlaşma yapıldığını ve OSKİ’ye ait bütün veznelerde öğle tatili, cumartesi ve pazar günlerinde tahsilat işlemi yapıldığını ifade etti.

ALO 185, 7 GÜN 24 SAAT HİZMETTE

 

Başlangıçta 15 olan araç sayısının ise 146’ya çıkarıldığını belirten Yürük, 1 adet mobil laboratuvar aracı ile içme suyu analizlerinin anında ve yerinde yapılabildiğini, içme sularından ayda 600 adet numune alındığını ve analizlerinin yapıldığını, dezenfeksiyon ve kalite kontrol çalışmalarının sürekli yapıldığını, kurulan Alo 185 Arıza Bildirim Sistemi ile arızalara anında müdahale edildiğini ve bu sistemin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını söyledi.

1,5 YILDA 68 MİLYON 200 BİN LİRALIK YATIRIM YAPILDI

2014-2015 yıllarında yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Fatih Yürük; 1,5 yılda 68,2 milyon TL’lik yatırım yapılarak 11 adet içme suyu arıtma tesisi, 11 adet su alma yapısı, 45 adet depo, 65 adet içme suyu pompası yenilenmesi, 25 bin metre kanalizasyon hattı ve 617 bin metre içme suyu hattı yapımın gerçekleştirildiğini kaydetti.