OTSO'dan Gölköy çıkartması

TAKİP ET

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 2’nci Yönetim Kurulu toplantısını Gölköy’de yaparak, ilçede bulunan üye firmalarını ziyaret edip sorun ve taleplerini dinledi.

Üye ziyaretleri kapsamında gerçekleşen programa, Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Levent Karlıbel, Meclis Başkanı Necat Avcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Necdet Yüce ve Abdullah Titiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Tapanoğlu, Gültekin Kurtcul, Emre Yılmaz, Nevzat Yavuz, Veysel Köybaşı, Adnan Menderes Doğruyol, Meclis Üyeleri Mustafa Şahin ve Selahattin Tokgöz katıldı.

Ordu TSO heyeti önce Gölköy ilçesinde bulunan üye firmalarını ve esnafı ziyaret ederek üye firmaların sorun ve taleplerini dinledi.

Üye ziyaretlerinin ardından sırasıyla Gölköy İlçe Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan’ı, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ’ı ve Gölköy Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Belgüzar Çağlayan’ı makamında ziyaret ederek oda hakkında bilgi verirken, ilçede bulunan üye firmalar için yapacakları çalışmadan bahsettiler.

Daha sonra Gölköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda üye firmalar ile bir araya gelerek sorun ve taleplerin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

“Biz Birlikte Güçlüyüz”

Toplantıda konuşan Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Levent Karlıbel; “ Biz bu ziyaretlerimizi ve toplantılarımızı geleneksel hale getirmek amacındayız. Bizim Ordu merkezden sonra en fazla üyesi olan ilçemiz Gölköy’dür. Bu toplantılara katılırsanız, sorun ve taleplerinizi bizlere iletirseniz çok seviniriz. Hedefimiz ortak, Ordu’yu büyütürken Gölköy’ü de büyütmek zorundayız, Gülyalı’yı da, Perşembe’yi de, Ulubey ve Gürgentepe’yi de büyütmek zorundayız. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Bu yeni dönemde (Giresun, Samsun ve Sivas) gibi komşu illerimizle ilişkilerimizi de güçlendireceğiz. Kaderimiz, derdimiz ve geleceğimiz bir ve ortak, birlikte büyüyeceğiz inşallah.  Üye sayımızı da artırmak hedefindeyiz, mutlaka Gölköy ilçemizde bulunan yeni ticarethanelerin veya mevcut iş yerlerinin Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıt olmalarını istiyoruz. Biz onlara destek olacağız, onlar da bizim büyümemize destek olacaklar. Çünkü Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde şehirler üye firmaları kadar güçlüler. Bu yüzden birinci hedefimiz üye sayımızı artırmak, şirket sayımızı artırmak, dolayısıyla istihdam sayımızı artırmak ama bu arada açılan işletmelere en büyük desteği de sağlamak.” diye ifade etti.

Ordu TSO heyeti ardından Gölköy İlçe Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan’ın, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ’ın ve Gölköylüler Dernek Başkanı Mustafa Şahin’in de katılımları ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“Ulugöl’ün Tanıtılmasını Fırsat Olarak görüyoruz ”

Değerlendirme toplantısında konuşan Gölköy İlçe Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan; “ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın İlk ilçe toplantısını Gölköy ilçemizde yapmaları bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Bugün bizde bu vesileyle Ulugöl’ün bu tanıtımını bir fırsat olarak görüyoruz. Ulugöl değeri tam anlaşılmasa da aslında ülkemizin en güzel noktalarından bir tanesidir. Buraya gelenlere buranın doğası manzarası çok büyük bir keyif vermektedir. Yeni yönetim kurulumuzu tekrardan çok tebrik ediyoruz. İnşallah güzel hizmetlere imza atarlar. Bizlerde yerel yönetimler olarak gerekli desteği veririz. Biz yerel ve ildeki bütün güçleri toplayarak inşallah Ordu’yu ilçemizi daha güzel noktalara getirmenin gayreti içerisinde olacağız.” İfadelerine yer verdi.

“Gölköy Büyüyecek Biz de Büyüyeceğiz”

Toplantıda konuşan Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ; “Ordu bir bütün, başkanımızın da dediği gibi ekip halinde ilçemize ve ilimize hizmet ediyoruz. Ziyaretleri ve burada yaptıkları toplantı bizim için çok değerli. Bizim hep beraber hem ilçemizin kalkınması, özellikle Ulugöl’ün tanıtılması ortak noktamız olmalıdır. Ulugöl ülkemizin sayılı milli parklardan bir tanesi. Biz ilçe belediyesi olarak, kurumlarımızla ve Ticaret ve Sanayi Odamızla beraber önümüzdeki yıllarda Ulugöl’ü ve ilçemizi turizme ve bununla birlikte diğer turizm yatırımlarını omuz omuza ilçemize kazandıracağımıza inanıyorum.” Dedi.

“Bizim Artık Birbirimizin Farkında Olmamız Gerekiyor”

Gölköy ilçesinde gerçekleştirilen ziyaretin çok güzel ve verimli olduğunu vurgulayan Başkan Karlıbel; “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ilçeleri ile bir bütün, bizim artık birbirimizin farkında olmamız gerekiyor. Biz yola çıkarken de bu birlikteliği sağlayacağımızı söylemiştik. Aynı şekilde söz verdiğimiz gibi devam ediyoruz. Birlikte son derece aktif, daha hızlı, daha çabuk hareket etmek istiyoruz. Hedeflerimiz ortak, Gölköy büyüyecek biz de büyüyeceğiz.” diye konuştu.

“Üyeler ile Bağlantı Noktasında Güzel Bir Çalışma Oldu”

Toplantıda konuşan Gölköylüler Derneği Başkanı Mustafa Şahin; “Bugün burada yeni seçilen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odamızın daha etkin ve aktif olması ve üyeleri ile aradaki bağlantıyı sağlayabilme noktasında güzel bir çalışma oldu, herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.