Öz Sağlık İş Sendikası Ordu Şube Başkanlığına Ahmet Durmaz seçildi

TAKİP ET



Öz Sağlık İş Sendikası Ordu Şubesi 1. Olağan genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanlığına Ahmet Durmaz seçildi.
Ordu Ramada Otel’de yapılan Genel Kurula Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı  Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcıları  Adem Yavuz ve Remzi Karataş’ın yanı sıra MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Personel Daire Başkanı İmdat Belen, Altınordu Belediyesi ALBEL Genel Müdürü Serkan Danış, Teftiş Kurulu Şefi Yalçın Cebeci, HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet İş Şube Başkanı Nevzat Ucu, Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz,  TÜRK-Sağlık Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin, Bem-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı Rahmi Çakır, Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Ordu İl Başkanı Bilal İnanlı, Toplu Sözleşme Uzmanı ve Kadın Komite Başkan Yardımcısı  Ecrin Ferah katıldı.
Ordu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, kimi kurum ve kuruluşlarda üyelerimizin, teşkilatlarımızın sorunlarını aktardıkları idarecilerin halen daha taşeron anlayışı ile devam ettiklerini gördüklerini ifade ederken, “İşçiye, üyeye böyle davranan idareci karşısında Öz Sağlık İş Sendikası’nı bulur” dedi.
Konuşmasında iş kolumuzun ve çalışma hayatının sorunlarına değinen Genel Başkan Devlet Sert şunları söyledi:
“Sendikal hayatın, çalışma yaşamının pek çok sorunu var. Birini çözersiniz bir diğeri, bir başka  gün bir başka sorun ortaya çıkar. Aslolan sorunlarımızı asgariye indirmektir. Bu konuda  Öz  Sağlık-İş  olarak gece gündüz demeden çok büyük çaba harcıyoruz.
Bugün Ordu Şubemizin Genel Kurulu için bir aradayız. 2014 yılından bu yanda Şubemizde mücadele eden, teşkilatlanmanın belkemiği olan gizli kahramanlarımız var. Onlara da buradan teşekkür ediyorum.
“BU İŞÇİ PANDEMİDE BÜYÜK KAHRAMANLIK GÖSTERDİ”
Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversiteler ve özel sektörde görev yapan üyelerimiz ve bir bütün halinde sağlık ve sosyal hizmet işçileri  pandemi sürecinde büyük kahramanlıklar  göstermişlerdir. Destansı bir mücadele vermişlerdir. Balkonlardan alkışlandık,  Cumhurbaşkanımızın teşekkürü ile şereflendik, motivasyon oldu ama  memur sağlık çalışanına verilen  ek ödemenin bizlere verilmemiş olmasından doğrusu  incindik.
Üyelerimize bu manada nasıl katkı veririz diye o dönemde bir karar aldık ve her bir üyemize 60 bin lira değerinde Ferdi Kaza Sigortası yaptırdık.
Daha sonra Genel Kurulumuzda aldığımız karar gereği yine her üyemize 500 lira değerinde Pandemi ödemesi yaptık. Aman Allah’ım, kıyameti kopardılar. Yer yerinden oynadı, yapamazsınız, veremezsiniz dediler. Algı yürüttüler. Hatta malum bir sendikanın temsilcisi hakkımızda suç duyurusunda bulundu ama Savcılık soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.
“SENDİKALARIN KASASINDA PARA OLMAZ, AİDATLAR ÜYEYE HİZMET İÇİNDİR”

Sendika olarak söz vermişsek yaparız, vermediğimiz sözlerle ilgili yalan konuşmayız.
Biz aidatlarımızı yeniden üyemize hizmet için harcıyoruz. Zaten aidat üye içindir. Sendikalar kasasında para tutmaz. Biz sendikacılığı sadece ve sadece hizmet sendikacılığı olarak görüyoruz, aidat sendikacılığı olarak görmüyoruz.
“SADECE SİZ DEĞİL, AİLELERİNİZ DE BİZE EMANET”
Öz Sağlık İş büyük bir aile ve bu büyük aile de sadece üyelerimiz değil, aileleri de bize emanet. Bu ilkelerden hareketle ailelerimizin her sıkıntılı anında yanındayız, derdi ile dertleniyoruz.
Sendikacılık yaparken mütevazi davranmayı ihmal etmeyelim arkadaşlar, üyelerimizin derdi ile dertlenmeyen bu  işi bıraksın. Terleyeceğiz, tek tek kapı kapı dolaşacağız.  Çünkü biz başkaları gibi masa başı sendikacılığı yapmıyor, akademik sendikacılık ile birlikte, demokrat, milli ve manevi değerlere saygılı bir sendikal hizmet veriyoruz.
“TAŞERON MÜCADELESİNİN KADRO HARİÇ 3 BÜYÜK KAZANIMI OLDU”
Taşeron zulmü altında inleyen işçilerle ilgili büyük bir devrim oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük desteği, Konfederasyon başkanımızın adanmışlığı ve Öz Sağlık-İş Sendikamızın çok büyük çabası var.
Bu süreçle birlikte kadroya geçen işçiler için 3 büyük kazanım daha gerçekleşti ki gerçek devrim budur.  Bir defa maaşların banka üzerinden ödenmesini sağladık.  Olmayan tazminat haklarını sağladık, toplu iş sözleşmesi hakkı kazanımı getirdik. Kadro ile birlikte bu kazanımlar da bizler için devrim niteliğindedir.
Bazı idarecileri tenzih ediyoruz ama halen bazı yöneticiler işçi kendilerine dert anlattığında taşeron gibi muamele ediyorlar. Oysa artık bizler devletin kadrolu işçileriyiz. Kim bize halen taşerondaki gibi muamele yaparsa  kusura bakmasınlar karşısında  Öz Sağlık İş Sendikasını bulur.
“ ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI SIRADAN BİR SENDİKA DEĞİLDİR”
Her bir  üyemizin, temsilcimizin “ben olmazsam bu sendika olmaz” anlayışı  ile hareket etmesini istiyoruz. Sıradan bir sendikada görev yapmıyorsunuz. Öz Sağlık  İş Sendikası’nda görev yapmak herkese nasip olmaz. Bunun kıymetini bilerek görev yapmak durumundayız.
ZORUNLU EMEKLİLİK İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ KAPSAM DIŞI İŞÇİLER İÇİN DE VERİYORUZ”
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden zorunlu emeklilik konusunda büyük bir kampanya yaptık, Türkiye gündemine 90 bin tweet ile oturduk. Şimdi aynı mücadeleyi kapsam dışı kalan işçilerimizin kadroya geçirilmesi için yapacağız.  Bu mücadeleden sonuç alacağımıza inanıyoruz.
Önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile bir araya gelme imkânımız oldu. Sıkıntılarımızı sordu, anlattık. Birlikte başaracağımıza inanıyoruz.
“ÖZ SAĞLIK-İŞ’İN ALAMAYACAĞI HAKKI KİMSE ALMAZ”
Sendika olarak iş kolumuzun sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bakanlıklarda giremeyeceğimiz kapı, kuramayacağımız diyalog yok. Diyalog ile çözemezsek hukuki yollarla çözeriz. Onunla da çözemezsek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yaptığımız gibi işçinin gücünü kullanma kararlılığını gösteririz.
Ordu Şube Başkanımız ve yönetimine bugüne kadar gösterdikleri olağanüstü  gayret ve çabalarından dolayı teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.
ŞUBE BAŞKANLIĞINA AHMET DURMAZ SEÇİLDİ

Sendikamızın Ordu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Ahmet Durmaz Şube Başkanı olarak seçildi.
Şube yönetimi ise Abdullah Yalçın ve Erol Kahramanoğlu’ndan oluştu.