Özen: Ohtamış hizmet bekliyor

TAKİP ET

Ulubey Ohtamış Mahallesi Dernek Başkanı Abdülaziz Özen Mahallesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi, Özen, “Ohtamış mahallesi, yaz ayları ve fındık döneminde yoğun nüfusa sahip bir mahalle olup, yaklaşık üç bin'in üzerindedir.

Karşıkol sokak kendi içinde, Karkucak, Güney, Gücek, Evliyanı, Kölonora, Sasiyeri ve Uza sokak'tan oluşmaktadır. 

Sırageçe Sokak, Karaen Sokak, Düz Sokak, Güney Çukuru Sokak, Yukarı Kışla Sokak ve Tepe Kışla Sokakların tamamından OHTAMIŞ mahallesi oluşmaktadır.

Sadece Karşıkol sokak'tan Ulubey ilçe ortalamasına göre dört mahalle büyüklüğündedir. Diğer sokakların coğrafi büyüklüğü ile nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurursak Ohtamış Mahallesi'nin ne kadar büyük olduğunu sizler düşünün.

Güzel mahallemizde çöp sorunu bu yaz çok fazlasıyla gündeme geldi, sosyal medyada da gelmeye devam ediyor.

Çözüm, ek çöp konteyneri atmak veya haftada bir değil iki defa çöp alınmasıdır.  Pandemi sürecindeyiz, fındık sezonunu yaşıyoruz, bu hususta yetkililerin gerekli önlemleri almasını bekliyoruz.

Ohtamış Mahallesine 2019 ve 2020 yılları arasında başlatılan hiçbir çalışma bitmedi, hepsi 'Pandemi' kaçamağı ile geri plana atıldı. Sosyal medya ve kamuoyunda 'Ohtamış Mahallesi' bütün hizmetleri aldı, hiçbir sorunu kalmadı algısı oluşmasını asla kabul etmiyoruz.

Nereye el atıldıysa eskisinden kötü oldu, 
- 2019'da OSKİ içme suyu getirecekti 2021 yazına kaldı. Mücbir sebep ihaleyi alan şirket gösterildi. Bir kaç ay sonra şirketin ihale sözleşmesi bitecek, konun takipçisiyiz. 

OSKİ su çalışmasını bitirmeden Karşıkol sokak'ta asfalt çalışması başlanmaması gerekiyordu, Belediyeye yapılan baskıların sonucunda bu görüntüler yaşandı. İlerde Düz sokak ve Sırageçe sokak'ta OSKİ su çalışması yapmaya başlayınca oralarda da bu sorunlar yaşanacaktır. Artık planlı bir şekilde hizmet gelmesini bekliyoruz, burada hatalı olan son elli yılda  hizmetten yoksun kalan Ohtamış Mahallesi halkının heyacanıdır.

- Karşıkol sokak'ta yapılan asfalt sati kaplama çalışmasının bugünkü halinden eski stabilize yol daha iyiydi. Biliyoruz ki! Oski'nin su çalışması bitmeden bu yol ele alınmayacaktır. 

Bizlerin önerisi Karşıkol sokak'ta vatandaştan muafakat istemek yerine Kadastro gelsin gerekli ölçümleri yapsın, devletin bıraktığı yolda gerekli genişletme, hendek açma ve atık su kanalı sonbahar ve kış aylarında yapılsın. OSKİ su hattı çalışmasını bitirince bu sefer (Gürgentepe Tikenlice - Ulubey Ohtamış) Grup yolu sıcak asfalt ile buluşarak kesin çözüme kavuşsun.  Biz yaptık demek için yapmayalım,  kalıcı eserler bırakalım.

- Eylül ayında yapılacak olan Dernek ilk yönetim kurulu toplantısına bütün sokaklardaki yollarda (Gurup ve Bağlantı Yolları) için Tapu Kadastro çalışması yapılması adına, önümüze sunulan MUAFAKİYET mazaretini ortadan kaldırmak için gündemimize getireceğiz. İnşallah bu konuda ilk adımı atmayı hedefliyoruz.

- Ohtamış Mahallesi Millet Bahçesi Projesi için yakında çalışmaların yeniden başlanmasını bekliyoruz. 

- Mezarlıklar konusunda ise yine Eylül ayında yapılacak olan Yönetim Kurulu toplantımızda gündem maddemiz de yer alacaktır. Vatandaş, dernek işbirliği ile ilk çalışmalarımıza Ekim ayında mezarlıklarımızı imar etmek için gerekli başlamayı hedefliyoruz. 

Bu güne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir girişim yapılmaması sağıra yatmaktan başka birşey değildir. Bu konunun bundan sonra takipçisi Ohtamış Mahallesi Derneği olacaktır ve bundan sonra yetkililer ne yazık ki! artık sağıra yatamayacaklar.

- Gültepe - Ohtamış Mahallesi bağlantı yolu için Ulubey Belediyesine teşekkür ederiz. Derede eksikliklerin yakında giderilmesini bekliyoruz.

- 'Bizim Ohtamış Dergisi' için ön hazırlıkların sonuna geldik. Birçok konuda mahalle halkımızla birlik ve beraberlik içinde dergimizi çıkartacağız.

Ulubey ilçemizde oluşturulmaya çalışılan bütün yatırımlar 'Ohtamış Mahallesine' şeklindeki algıyı, kabul etmiyoruz, etmeyeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.” Dedi.