Öztekin: Aşı olmama gibi bir lüksümüz yok!

TAKİP ET

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, "Covid-19 aşısı vurulmama gibi bir lüksümüz yok. Hepimiz aşımızı yaptıracağız. Ülke olarak bağışıklanmamız lazım." dedi.
Covid-19 gibi bir hastalıktan kurtulmak için aşı olmak gerektiğine dikkati çeken Öztekin, aşı dolduktan sonra kurallara uymaya devam etmek gerektiğini de altını çizdi.
 
"Aşılama başladı"
Aşılamanın sağlık çalışanlarından başladığını söyleyen Öztekin; "Covid-19 aşılarının sevkiyatları yapıldıve aşılamaya başlandı. Aşılamaya öncelikle sağlık çalışanlarından başlanacak. Doktorlar, diş hekimler, hemşireler, hastane personeli, eczacılar, eczane çalışanları ilk etapta aşılanacak grup içerisinde. Eczanelerden aşının temin edilip yapılması söz konusu değil.    Aşıların hastaneler ve toplum sağlığı merkezlerinde yapılacağı belirtiliyor. Hastanelerde sadece covid-19 aşılarının yapılacağı odalar temin edildi. Aşıların uygulanmasının biraz daha zaman alabileceğini düşünüyorum. Bu organizasyon o kadar kolay değil. Aşı ekibi oluşturup insanların olaya sevk edilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanları olarak aşı yaptıracak olan eczacı ve personellerimizin listesini Sağlık Müdürlüğü'ne ilettik. Yapılacak program sonrasında aşılama başlayacak. Sağlık çalışanlarının ardından kronik hastalığı olanlar ile 65 yaş üstü olanlar aşı olacak. Sonrasında da geri kalan gruplar aşılanacak. Daha önce covid geçirmiş olanlar aşı olmayacak." dedi.
 
"Doğru olan aşıyı yaptırmak"
'Covid-19 aşısı vurulmama gibi bir lüksümüz yok. Çünkü Çin'den gelen Sinovac dışında BioNTech ya da Astra Zeneca gibi alternatif aşıları vurulma imkanımız yok' diyen Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, sözlerine şöyle devam etti; "Aşı isteğe bağlı denilse de, Hayat Eve Sığar aplikasyonuna kurulacak uygulamayla aşı yaptırıp yaptırmayanlar belli olacak. Aşı yaptırmadan uçağa binemeyeceksiniz, AVM'lere, resmi dairelere, bankalara giremeyeceksiniz. 'Aşı yaptırmıyorum' demekle bu iş olmayacak. Burada aşı karşıtı bir durum söz konusu değil. Çünkü insanlar normal yaşamlarını idame ettirebilmek için aşı olmaları gerekecek. Hepimiz aşımızı yaptıracağız. Ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Doğru olanı aşıyı yaptırmak. Çin'den gelen Sinovac aşısının Türkiye'de bağışıklama oranı yüzde 91.25 olarak açıklandı. Farklı ülkelerde başka sonuçlar elde edilebilmiş ama bu oran yüzde 50 olsa bile önemli değil. Aşılanmamız ve buna bağlı olarak bağışıklık kazanmamız lazım. Toplum olarak bir an önce bağışıklanalım ki millet olarak da bu illetten bir an önce kurtulalım."
Öztekin, covid-19 aşısı olduktan sonra da tedbiri elden bırakmamak gerektiğini belirterek, "Aşı olduk diye rehavete kapılmayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz." diyerek sözlerini tamamladı.(Ordu Hayat)