Perşembe Cevizli Helvası evlerde 3 günde pişiriliyor

TAKİP ET

Perşembe'nin tescilli cevizli helvası evlerde ustaları tarafından 3 günde hazırlanıyor. Bu yöresel lezzeti market ve dükkanlarda bulmak mümkün değil. Bu tat pazarlarda satılıyor.

Ordu'da Perşembe Belediyesi tarafından coğrafi işaret alınarak tescillenen Perşembe Cevizli Helvası yörede oldukça sevilen ve beğenilen bir yöresel tat olarak biliniyor.


Uzun yıllardan beri Ordu’nun Perşembe ilçesinde üretilen Perşembe Cevizli Helvası, Ordu iline özgü bir tatlı türüdür. Helva yapımında kullanılan temel hammaddeler şeker, su, çöven ekstraktı ve ceviz içidir. Ceviz helvası üretiminde önceleri pekmez kullanılsa da günümüzde kristal şeker kullanılmaktadır. Bu ürünün ayırt edici özelliği, ceviz ve çöğen ekstraktının kullanılıyor olmasıdır.


Perşembe Cevizli Helvası ustaları tarafından evlerde 3 günde yapılıyor. Market ve dükkanlarda satılmayan Perşembe Cevizli Helvası, ustaları tarafından pazarlarda satılıyor.
Perşembe Cevizli Helvasına yöre insanları kadar turistler ve gurbetçiler büyük ilgi gösteriyor.


600 yıllık geçmişi olduğu tahmin edilen Perşembe Cevizli Helvası, Saray ve Bolatlı Mahallelerinde ustaları tarafından üretikmekte. Helvayı üreten bir imalathane ise bulunmuyor.