Perşembe'de Gergin Meclis

TAKİP ET

Perşembe Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan başkanlığında Belediye Kamil Sönmez çok amaçlı toplantı salonunda sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde toplandı. Toplantının başlangıcında gündem maddelerinin dışında istifalarla ilgili ilginç diyaloglar yaşandı.

AK PARTİLİ YERİNE İYİ PARTİLİ ÜYE

Başkan Tandoğan tarafından okunan gündemin ardından başkan yaşanan istifaları konuşurken Levent Yüksel’in tekrar partisine döndüğünü, Şevki Hızır’ın ise mecliste bağımsız duruma düştüğünü belirttikten sonra  Ak Parti belediye meclis üyesi olarak plan bütçe komisyonundaki  ve meclis başkanlığı görevinin de sona erdiğini, boşalan Plan Bütçe komisyonuna  hiçbir komisyonda yer almadığı belirtilen İYİ Parti’den Yusuf Deniz, meclis başkanlığı  görevine de Ak parti meclis üyesi Hicran Odabaşı  teklif edildi ve oy çokluğu ile  kabul edildi.

HIZIR’IN SORUSU CEVAPSIZ KALDI

Ardından  Belediye meclis üyesi Şevki Hızır’ın meclise sunduğu şikayet dilekçesi  meclise okundu. Şevki Hızır konun araştırılması için komisyon kurulmasını önerdi ancak buna karşı başkan Tandoğan meclis üyemize bu konuda yazılı cevap verileceğini beyan ederek, “Komisyon kurulmasına gerek yoktur varsa da bakarız gerekirse kurarız.  Ancak zaten yasada da böyle hüküm bulunmamaktadır.  Konuyu fen işleri müdürlüğümüz inceleyip başkanlığımız tarafından size yazılı bildirilecektir. Varsa bir mağduriyet gideririz. Bir dahaki mecliste de cevabınız almış olursunuz.” dedi.  

İKİ ÜYE SALONU TERK ETTİ

O anda söz isteyen ve alan söz alan CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ziya Karadeniz Başkan Tandoğan’a, “Şevki arkadaşımızın şikayete bahis olan konuyu bilmiyoruz.  Mağdur mu olmuş konu nedir, öğrenebiliriz miyiz?” diye sorunca Başkan Tandoğan’nın cevabı şöyle oldu:  “Yolda bir bozukluk varmış bunun giderilmesini istiyormuş ama benim bilgim yok bakarız.” diye cevap verince MHP’li meclis üyesi Köksal Baş, “Şevki Bey’in şikayet konusunda bilgim yok diyorsunuz. Üzülüyorum burada bilgisi olan kim?” diye sorunca Tandoğan da, “Bilgisi olan fen işleridir. Ben her tarafı bilemem ki. Bakalım doğru mu söylüyor.” dedi. Bunun üzerine Köksal Baş ve Şevki Hızır meclis salonunu terk ettiler.

MARJİNAL GRUPLAR KİM?

Daha sonra CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ziya Karadeniz söz isteyerek Tandoğan’dan bir konuda açıklama isteğini beyan ederek söylemine devam etti; Perşembe Belediye Başkanlığı binasına TC yazılması olayı ile ilgili televizyonlardaki açıklamalarınızda konu ile ilgili önergeyi verenler için “bir kısım marjinal gruplar “ cümlesinin kimin için söylendiğini söyler misiniz?

Buna cevap veren Tandoğan’ın “Bu söylemden kim üzerine alınıyorsa onlar  marjinal gruplardır.” demesi üzerine Karadeniz, “Eğer marjinal grup aranıyorsa belediye en alt kademeden en üst kademeye kadar orada aransın. Biz ne PKK’lıyız nede bilmem ne grubundanız,  Biz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıyız. Bizim hiçbir art niyetimiz yoktur bunu da böyle bilesiniz. Yaptığınız için ellerinize sağlık diyorum.” dedi.

MHP İTTİFAKIN NERESİNDE?

Daha sonra söz alarak konuşan MHP ‘li meclis üyesi Mustafa Kaya başkan Tandoğan’a,” Başkanım biz Perşembe’de bu Cumhur ittifakının neresindeyiz özellikle onu öğrenmek istiyorum. Madem ittifakız neden hiçbir konudan haberimiz yok. Vali beyi ziyarete niçin Ak parti ilçe teşkilatıyla gidiyorsunuz neden bizim bu ziyaretlerden haberimiz olmuyor.  Taleplerimizin yüzde 80 ‘i yerine gelmiyor,  özellikle benim.  Konu ile ilgili size liste vereceğim.” diye sorunca Tandoğan, “Biz Ak parti grubu başkalığı nezdinde gittik. İlçe başkanlığı, ben ve Ak parti grubu olarak gittik.” diyerek cevap verdi.

Bunun üzerine Kaya da, “Keşke meclis üyelerinizle birlikte gitseydiniz.  Hiçbir şeyden haberimiz olmuyor. Biz neyin ittifakıyız.  Size yazılı olarak durumu anlatacağım.” dedi.

ARKAMDAN İŞ ÇEVİRİYORLAR

Tandoğan ise, “Benim de haberim olmuyor. Ankara’ya gittim peşimden bir sürü iş çevrildi. Konuşacağım da burası yeri değil.” dedi.  Kaya ise, “O zaman arkanızdan kim iş çeviriyorsa hesabını soracaksınız.” dedi. Tandoğan ise “Onu konuşuruz” diyerek toplantıyı sonlandırdı. ARİF KALAFAT