Perşembe Yaylası'nda anma programı düzenlendi

TAKİP ET

Danişment Gazi, Emir Kümbet ve Danişmentli Şehitleri Aybastı Perşembe Yaylası’nda anıldı.
Ordu Valiliği, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Aybastı Belediyesinin katkılarıyla Danişment Gazi, Emir Kümbet ve Danişmentli Şehitlerini anma programı Aybastı Perşembe Yaylası’nda yapıldı.
Programa Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, ilçe Müftüsü Abdullah Salman ve  protokol üyeleri katıldı.
 Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç” Aziz şehitlerimiz için bu yıl 4.sünü yapmak istediğimiz ancak pandemi sürecinden dolayı sadece kısa bir programla bugünü andığımız için içimiz biraz buruk. Şanlı Türk tarihinin yazılmaya başlandığı kanlı bu toprakları tüm Dünya’ya ses getirecek şekilde sağlıklı günlerde anmayı ümit ediyorum. Bizler bu bayrağı gücümüzün yettiğince dalgalandırmaya devam edeceğiz. 915.yıl önce Şehit olan askerlerimizi saygı ile rahmetle anıyorum.”dedi. 
Aybastı Belediye başkanı Beytullah Geçtan şu sözlere yer verdi."Yaşadığımız bu bölge her metrekaresi şehit kanıyla yoğrulmuş Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli bir yeri Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onlara layık olmak için elimizden geleni yapacağız."dedi.
Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak "Öncelikle bu program için Gençlik ve Spor il Müdürümüze teşekkür ediyorum. Pandemi sebebiyle geçmiş yıllardaki coşkuyu yaşayamadık. Umarım önümüzdeki yıllarda sağlıklı bir şekilde programlarımızı gerçekleştiririz. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz."dedi.
 
       Danişment Gazi’nin tarihçesi ile başlayan Anma Programı Protokol konuşmaları ile devam etti ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Okunan Dualar ile tamamlandı.