Poyraz: Gürgentepe Belediye Başkanı İstifa Etmeli

TAKİP ET

 Emek Partisi Ordu İl Başkanı, Gürgentepe Belediyesi işçisi kadının sendikasından istifaya zorlaması ve işten atmasına tepki göstererek, “AKP zihniyetinden başkasını beklemiyoruz, ancak ortaya çıkan görüntülerden sonra hala istifa etmemesi ayrı bir utanmazlıktır.” dedi.
 Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in kadın işçiye makamında hakaret etmesi görüntülerinin ortaya çıkması üzerine Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “AKP zihniyetinin işçi emekçi karşıtı olduğu biliniyor. Bir yenisini Gürgentepe Belediyesinde yaşadık. Belediye İş Sendikasına üye olan kadın işçinin sendikadan istifa etmesini istemesi bir baskıdır. Hangi sendikaya üye olacağına işçi karar verir. İstifa etmeme konusunda direnen işçiye bağırmak kimsenin haddi değildir. Bu tür uygulamalar Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde hatta ülke genelindeki AKP’li belediyelerde yaşanıyor.” dedi.
 “İstifa etmeli “
 Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makamında kadın işçiye bağırmasının kadına yönelik şiddet olduğunu vurgulayan Poyraz, “Şiddet yalnızca yumrukla, silahla olmaz. Bağırmak, küçük düşüren sözler söylemek hatta sert bakış bile şiddettir. Bu nedenle belediye başkanı kadına şiddet uygulamıştır ve yargılanmalıdır. Ayrıca görevini kötüye kullanmak, işçiye sendika değiştirme yönünde baskı uygulamak da suçtur. Bu konuda Cumhuriyet Savcıları görevlerini yapacaklardır. Bir gerçek var ki, sendika değişikliği yapmayan kadın işçiyi işten atması da yargıdan dönmüştür. Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin istifa etmelidir. Ancak AKP zihniyetinde istifa geleneği yoktur. Gürgentepe sokaklarında utanmadan dolaşabiliyorsa söylenecek söz kalmamıştır.” dedi.