Rekor kırınlar fındık fiyatını açıklasın

TAKİP ET

Serbest piyasada fındık alım fiyatının halen belli olmamasını tepkiyle karşılayan Ordu Kent Konseyi Başkanı ve Aysan Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aydın, “Sektörün lideri, sektörün liderleri, Türk fındığını katma değer katarak dünya piyasalarına ihraç ettiklerini iddia eden firmalar ortalıkta yok. Bunları meydana davet ediyorum.” dedi.

REKOR KIRANLAR NEREDE?
Ordu Olay’a konuşan Ordu Kent Konseyi Başkanı ve Aysan Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, “Sektörün lideri, sektörün liderleri, Türk fındığını katma değer katarak dünya piyasalarına, 100’den fazla ülkeye ihraç ettiklerini iddia eden firmalar ortalıkta yok. Bu firmaların lider firması da ortalıkta yok. Bunları meydana davet ediyorum. TMO meydanda, fiyatı belli, o fiyattan alım yapıyor. Üretici meydanda, manav meydanda fakat liderler meydanda yok. İhracat rekorları kıranları, gazetelere, televizyonlara boy boy mesaj verenleri meydana davet ediyorum. Fiyatlarını açıklamaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.  
NEYİN PEŞİNDE KOŞUYORLAR?
“Devletin zaafını nakite çevirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.” diyen Ordu Kent Konseyi Başkanı ve Aysan Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, “Bakıyorlar, bekliyorlar ama neyi? TMO fındık alabilecek mi, nerede alacak, gün vermiyor, TMO sitesi çoğu zaman yoğunluktan açılmıyor diye bakıyorlar. Üretici TMO’ya ulaşarak randevu almakta zorlanıyor. Sektörün liderleri de bunu nakite çevirmeye bakıyor. Onlar meydana gelmediği için devletin açıkladığı 52 TL fiyat 42 TL’ye düşüyor. Ben onları meydana davet ediyorum.” diye konuştu. Kaan Özel