SAĞLIKTA BÜYÜK HAMLE

TAKİP ET

Ordu'da yapımı devam eden ve proje aşamasında olan 6 hastanenin toplam bin 280 yatak kapasiteye sahip olduğu açıklandı.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde Başhekimler toplantısı Genel Sekreter Dr. Murat Küçükoğlu  başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Kubilay Vural, İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hakan Hacısalihoğlu, Mali Hizmetler Başkanı Selahattin Kurucu ve birliğe bağlı sağlık tesislerinin Yönetici/Başhekimleri katıldı.

Toplantıda  yapımı devam eden ve proje aşamasında olan 6 hastanenin genel durumu görüşüldü.300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi’nde geçici kabul işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi.50 yataklı kumru Devlet Hastanesi’nin inşaatının devam ederken proje aşamasında olan  400 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi, 450 yataklı Ordu Devlet Hastanesi,50 yataklı Aybastı ve 30 Yataklı Korgan Devlet Hastaneleriyle 40 ünitli Ağız ve Diş sağlığı Merkezi’nin  son durumları da görüşüldü.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Murat Küçükoğlu, “Önce insan” diyerek çıktığımız bu yolculukta insan odaklı çalışma prensiplerinizle, Ordu ilimizdeki sağlık hizmet sunumuna katacağınız artı katma değerler için mutlu oluyor ve sizlerle birlikte çalışıyor olmaktan dolayı da onur duyuyorum. Öncelikle milletimiz için devletimizin seferber ettiği tüm imkânları Sağlık Bakanlığımızın himayesinde hesap verebilir şeffaf bir yönetim anlayışı ve bilinci içerisinde sevk ve idare etme mecburiyetinde olduğumuzu unutmuyoruz. Kaynaklarımızın etkin ve verimli bir şekilde kullanabilme hususlarını göz ardı etmeden çalışmalarınızı sürdürdüğünüz için de teşekkür ediyorum. dedi.