Şahin: TMO, CHP sayesinde fındık alımı yapmıştır

TAKİP ET


CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin, “Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımı yapıyorsa bu CHP tarafından olmuştur. CHP olarak biz fındığı gündeme getirdikten sonra TMO fındık alımı yapmıştır” dedi.
Parti binasında açıklamalarda bulunan başkan Şahin şöyle konuştu;
 Sayın Milletvekilimiz Fındık ve TMO ile ilgili açıklamaları herhalde birilerini rahatsız etmiş olacak ki, kendi sosyal medyalarından cevap vermeye, partimizi fındık için hiçbir şey yapmadı diye itham etmektedir.
Biraz hafızlarını harekete geçirelim.Bugünkü hükümet fındığa üvey evlat muamelesi yaparken,ilimizde fındık çalıştayı yapan CHP’dir.Çalıştay Sonunda fındığın bütün bileşenlerinin sorunu için çözüm olan fındık kanununu Meclise getiren CHP’dir.
TMO fındık alımı yapmıyorken, Ordu –Giresun arasında fındık için Adalet Yürüyüşünü düzenleyen CHP’dir.
Bu eylemler karşısında alım yapmak zorunda kalan TMO ,o günden bu yana alım yapmaktadır.
CHP olarak bir daima Fiskobirlik veya TMO’nun arz fazlası fındığı alması ve destekleme yapması gerektiğini hep söyledik.Devlet ve onun kurumları tüccar mantığıyla hareket edemez.Kamu kurumları bir tacir gibi davranamaz.
TMO’ise de üreticiden aldığı fındığı farklı bir fiyatla satıyorsa ki , bu bizimde isteğimizdir.Aradaki farkı üreticiye dağıtmak durumundadır.
Burada bir noktaya da değinmek istiyorum.Bunca zamandır ısrarla sizlerin aracılığıyla TMO’ sine satım ihalelerinde kime ne kadar fındık verdiğini sormamıza rağmen halen daha kamuoyunu aydınlatmadılar.
Birkaç gün içinde yapılacak ihalede de kimlere ne kadar fındık satıldığı TMO tarafından açıklanmalıdır.
Kamu Kurum ve Kuruluşları şeffaf, açık ve denetlenebilir olmalıdır.Demokrasinin olduğu bütün ülkelerde durum böyledir.”