Şahinler Fındık 450 kişiye istihdam sağlayacak

TAKİP ET

Ordu’da Şahinler Fındık sektöre 6 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Yatırım tamamlandığında 450 kişiye istihdam sağlanacak.
Gürgentepe ve Altınordu’da uzun süredir aile şirketi olarak faaliyet gösteren Şahinler Fındık büyüme kararı aldı. Şahinler Fındık hızla büyümesini sürdürürken bir yandan da kurumsallaşma adına önemli adımlar atıyor.
Şahinler Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şahin, fındık sektöründe önemli işler yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Gürgentepe’de kurulan bir aile şirketi olduklarını belirten Özcan Şahin,” 20 yıldır sektörün içerisindeyiz. Fındıkla ilgili araştırmalar yaptık. Türkiye’de değil Dünyada fındığı araştırdık.
Firma olarak bünyemizde ziraat mühendisi tarım danışmanları istihdam ediyoruz. Danışmanlarımız fındık aldığımız üreticilerimize destek vermekte. Üreticilerimiz doğru tarım konusunda bilinçlenmekte.
Büyümenin zamanı gelmişti. Altınordu Karacaömer Mahallesi’nde 6 milyon dolar tutacak yatırımımız devam ediyor. İlk etapta 2.5 milyon dolar  yatırımımız 1 Kasım’da tamamlanacak. Tamamı 6 milyon dolar. Yatırımlarımız tamamlandığında 450 kişiye istihdam ağlayacağız.
Dünyaya fındık ihraç edeceğiz. Çalışmalarımız bu yönde. Fındığı sadece kavurup satmayı değil katma değeri yüksel ürünler üretip ihraç etmek istiyoruz” dedi.
ŞİRKET KURUMSALLAŞIYOR
Şahinler Fındık büyüme ile birlikte kurumsallaşmak için de çalışmasını sürdürüyor. Şahinler Fındık Koordinatörlüğüne Ali Erdal Gülderen getirildi. Gülderen daha önce Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı  gibi önemli görevlerde bulunmuştu.