Şahinler fındık fiyatı 47 TL olarak açıkladı

TAKİP ET

Ordu Şahinler fındık 2022 ürünü fındık alım fiyatını 47 TL'den açtıklarının duyurdu. Altınordu ve Gürgentepe ilçelerinde fındık alımı yapan firma 47 TL'lik fiyatın brüt rakam olduğunu belirtti.
Serbest piyasadaki fiyatı düşük bulan üreticilerin fındığını TMO'ya verebileceğini belirten Ordu Şahinler Fındık yetkillileri,piyasaya kontrolsüzce fındık getirilmesini ve emanete fındık verilmemesini tavsiye etti.
Firma tarafından yapılan açıklama şöyle;

Vira Bismillah Deyip
2022 yılı fındık alım sezonunu açıyoruz.
Değerli üreticilerimiz TMO 50 randıman fındık fiyatını 52 TL olarak belirledi. Biz de serbest piyasa ekonomisi gereği, 50 randıman fındığın fiyatını 47 TL’den başlatıyoruz. Fındığını 47 TL’den serbest piyasaya satmak istemeyenler TMO’ya götürmekte özgürlerdir.
Şahinler fındık ailesi olarak çiftçilerimize önerimiz:  
Eğer fındığın fiyatını düşük buluyorsanız, fındığınızı TMO’ya götürünüz ya da fındığınızı pazara bir anda indirmeyiniz. Eğer fındığınızı yaş, seçilecek bir şekilde ürününüzden bıkmışçasına pazara çıkarırsanız TMO’nun fiyatı tavan fiyat olacaktır. Fakat kurutup pazara indirmezseniz TMO’nun fiyatı taban fiyat olur. Böylece serbest piyasada 50 randıman en az 55 TL olacaktır. 
Şahinler fındık olarak her zaman söylüyoruz “fındığın sahibi üreticidir”. Eğer biz fındığımızı kaliteli üretmezsek, fındığımızdan bezmişçesine emanete verirsek, fındığımızı pazara kontrolsüzce indirirsek… işte o zaman fındığımızın geleceğini, kapitalist ekonomi gereği, acımasızlara teslim etmiş oluruz.