Samsunspor ile Orduspor depremzedeler için maç yapacak

TAKİP ET

TFF 1.Lig’de şampiyonluğa koşan Yılport Samsunspor, TFF 3.Lig’de Ordu’yu temsil eden 52 Orduspor Futbol Kulübü ve Orduspor 1967 ile birer hazırlık müsabakası oynayacak. Maçın gelirleri ise depremzedelere bağışlanacak.

 

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında çok sayıda can kaybı yaşanırken, binlerce insan da evsiz kaldı. Futbol camiası da depremzedelere yardımlar yapılmaya devam ediyor.

 

Son olarak TFF 1.Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, hem 52 Orduspor hem de Orduspor 1967 ile birer hazırlık karşılaşması oynayacağı ve gelirlerin de deprem bölgesine gönderileceğini açıkladı.

 

“Üstesinden geleceğiz”

 

Kırmızı Beyazlı kulüpten hazırlık müsabakalarıyla alakalı şu açıklama yapıldı; “Milletçe yaşadığımız bu zor dönemin, hep birlikte tek yürek olarak üstesinden geleceğiz. 18 Şubat Cumartesi günü Samsun’da oynayacağımız 52 Orduspor FK karşılaşmasının ve 22 Şubat Çarşamba günü Ordu’da oynayacağımız Orduspor 1967 A.Ş. karşılaşmasının tüm gelirleri depremzedelere bağışlanacaktır.”

 

“Depremzedelere bağışlanacak”

 

52 Orduspor Futbol Kulübü’nden ise Samsunspor hazırlık maçı ile ilgili; “Yaralarımızı hep birlikte saracağız. 18 Şubat Cumartesi günü Samsun’da oynayacağımız Yılport Samsunspor karşılaşmasının tüm gelirleri depremzedelere bağışlanacaktır.” paylaşımı yapıldı.

 

“Yaraları birlikte saracağız”

 

Orduspor 1967 ise; “Ülkemizde yaşanan ve 10 ilimizde etkisini gösteren deprem sonrasında çok sayıda vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü derinden hissettiğimiz bu zamanlarda, birlik beraberlik içerisinde depremin yaralarını sarmak için herkesin elinden geleni yaptığının şahidiyiz. Başta deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere bu felaketten etkilenen her vatandaşımıza dokunabilmek adına Samsunspor ile dostluk maçı oynanmasını, bu maçlardan elde edilecek gelirlerin ise deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bağışlanmasını planlamaktayız. Depremin yaralarını birlikte saracağız!” açıklamasında bulundu.

 

Yılport Samsunspor-52 Orduspor Futbol Kulübü hazırlık müsabakası 18 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’te Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak.

 

Orduspor 1967 ile Yılport Samsunspor arasındaki karşılaşma ise 22 Şubat 2023 Çarşamba akşamı saat 18.00’de Yeni Ordu Stadyumu’nda oynanacak.

 

Her iki karşılaşmanın bilet gelirlerinin tamamı depremden etkilenen vatandaşlarımıza bağışlanacak.