Şanlıtürk : Uyum içerisinde olacağız

TAKİP ET

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un MHP’den ihraç edilmesinin ardından genel merkezin tavrına tepki göstererek, istifa eden il başkanı Köksal Yılmaz’ın yerine yeniden MHP Ordu İl Başkanlığı görevine getirilen iş adamı Naci Şanlıtürk, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kendisini yeniden il başkanlığı görevine atayan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Partisinin 2023, 2071 hedefleri doğrultusunda çalışacaklarını belirten MHP’li Şanlıtürk, partililere uyarılarda bulundu. Bundan sonraki süreçte görevde olanlara destek vereceklerini kaydeden Şanlıtürk, “Biz şunu açıkça ilan ediyorum; meşruya yani görevde olanlara destek vereceğiz. Bugün Ordu iline pırıl pırıl bir vali geldi. Sayın Valimizle istişare içerisinde olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler, bakanlık yapmış, Ordu’ya ağabeylik yapabilecek çok değerli bir isim. Onunla istişare içerisinde olacağız. Yine Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören, devlet tecrübesi içerisinden gelen bir kişidir. Onunla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi uyum içerisinde olacaktır. AK Parti İl başkanı çok değerli ağabeyimizdir. Dolayısıyla AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi tam bir uyum içerisinde olacaktır. Ben genel başkanımız dediği gibi; pazara kadar değil, mezara kadar kurulmuş bir ittifaktır. Dolayısıyla bu ittifakı zedeleyecek açıklamalar yapılması mümkün değildir. Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında buna müsaade etmeyeceğiz. Cumhur İttifakı bizim şahsi meselelerimizi, belediyelerle olan sorunlarımızı, çocuğumuzu devlete yerleştirmek için kurulmuş bir ittifak değildir” diye konuştu.

“Sorunu olan gömleğini çıkaracak”

Konuşmasının devamında parti içi disipline herkesin riayet etmesi gerektiğine dikkat çeken Şanlıtürk, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel merkeziyle, genel başkanıyla, politikalarıyla sorunu olan Milliyetçi Hareket Partisi gömleğini çıkaracak, ondan sonra sosyal medyadan söylemlerini yazabilir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, başta ben il başkanı ve ilçe başkanları parti içi disipline, hiyerarşiye riayet edecek. Bazen bizde görüyoruz çatlak sesler var. Sosyal medya moda oldu. Onun için ben bütün teşkilatlarımızı uyarıyorum; sosyal medya kullanımına dikkat edelim. İstifa edilecek bir kurum var. Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa edeceksen gelirsin, il başkanlığına dilekçeni verirsin,  ondan sonra istifa ettim diye sosyal medyaya yazarsın. Sen üç gün önce sosyal medyada bir yaygara kopar, sonra gel partiye dilekçe ver. Buna asla müsaade etmiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Ulubey’e Oğuzhan Güler atandı

İstifa eden Ulubey İlçe Başkanlığına da atama yapıldığını ifade eden Şanlıtürk, “Burada yaşanan ihraç sürecinden sonra Ulubey teşkilatımız istifa etmişti. Bugün (dün) genel merkezimiz tarafından Ulubey teşkilatımızın onayı geldi. 5 yıllık iktisat bölümü mezunu Oğuzhan Güler ilçe başkanımız olarak atanmıştır. Başka bir istifa yoktur. Aybastı’dan asılsız bir haber geldi. İlçe başkanımız görevinin başındadır. Herhangi bir istifa olmadı. Genel merkezimiz ile istişare içerisinde yorulan arkadaşlarımız değiştirilecektir. Allah’ın izni ile kongre süreçlerimiz de başlıyor. 2021 yılının mart ayında Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyük kongresi yapılacak. Bu kapsamda partimizin ilçe kongreleri başladı. Bu süreçte biz de teşkilatımızı oluşturduktan sonra bir kongre sürecine gideceğiz. Kongre atmosferi içerisinde bizim ilçelerle yapacağımız istişareler sonucunda gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Şanlıtürk, sosyal medyada kendisinin İYİ Parti’ye destek verdiği iddialarına da cevap vererek, “Siz davanızdan kırılmadan ayakta dimdik ayakta durabiliyorsanız, Allah da size hizmet etmeyi nasip edebiliyor. Herhangi bir Millet İttifakına ya da başka bir partiye destek verdiğimizi söylemek abesle iştigaldir” dedi. MUSTAFA KIRLAK