Sen 1 Ordusun Vakfı'ndan anlamlı iftar

TAKİP ET

Sen 1 Ordusun Vakfı tarafından depremzede, şehit aileleri be gaziler onuruna verilen iftar yemeğinde unutulmaz anlar yaşandı.

Merkezi İstanbul’da olan ve başkanlığını Ordulu iş insanı Arif Hikmet İlke’nin yaptığı ‘Sen 1 Ordusun Vakfı, kurulduğu günden buyana, sosyal yardım faaliyetleriyle birlikte eğitim, spor alanında yaptıklarıyla adından sıklıkla söz ettirmeye başladı.

Vakıf özellikle 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ilk gününden itibaren deprem bölgesine yardıma koşan vakıf, burada ihtiyaç sahiplerine, gıda, giyecek ve barınmaları konusunda yoğun gayret gösterdi. Vakıf başkanı Arif Hikmet İlke öncülüğünde, Adıyaman’da 52 konteyner, artı sosyal alanlardan oluşan bir Ordu Mahallesi kurmak için de harekete geçti. 

Sadece bölgede değil, Ordu’ya gelen depremzede ailelerine de destek veren çalışmalar yürüten Sen 1 Ordusun Vakfı Ordu Temsilciliği, bu akşam da başta depremzede aileleri olmak üzere şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna bir iftar programı düzenledi.

Ayzek Otel’de düzenlenen ve yaklaşık 350 kişinin katıldığı İftara Ordu Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, Ordu Şehit Aileleri ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz da katıldı.

Açılış konuşmasını Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Vakıf Ordu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ın yaptığı etkinlik, tasavvuf musikisi ve Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Daha sonra Mustafa Yaşar’ın yaptığı dua ile oruçlar açılırken, minik semazenlerin yaptığı semah ise katılımcıları büyüledi.

Programın oluşmasında büyük emeği ve gayreti olan Sen 1 Ordusun Vakfı Ordu Temsilcisi Gülcan Özkaya yaptığı konuşmada, “Hayatımda benim için bir ilk. Benim için o kadar anlamlı program ki. Siz değerli depremzede ailelerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, siz sevgili dostlarımız, sizinle bu akşam burada buluşmak benim için inanılmaz bir duygu.” derken, Ordu protokolüne de sitem etti. “Burada neden protokol yok diye merak edenler olabilir. Biz hepsini davet ettik. Eğer size bizim haberimiz yok derlerse hepsini davet ettik. Ben burada bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanımız Sayın Engin Tekintaş’a teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek veren Ordu Şehit Aileleri ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz, bu programın hayata geçmesinde büyük emeği olan Prof. Doktor Mehmet Yılmaz hocama da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gecenin sonunda iftara katılan depremzede aileleri, şehit aileleri ve gazilerimize hediyeler takdim edilirken, katılımcılar, böyle güzel ve anlamlı programda emeği olan başta Sen 1 Ordusun Vakfı Ordu Temsilcisi Gülcan Özkaya ve yönetimine teşekkür ettiler.