Şensoy: Ordu organizasyon şehri olmalıdır

TAKİP ET

Ordu son yıllarda yapılan yatırım ve tanıtımlarla turizm alanında önemli gelişmeler yaşıyor. Ordu’da 10 yıldır turizm sektöründe hizmet veren Aktuğ Otel Sahibi Abdullah Şensoy, Ordu’nun organizasyonlar şehri olması halinde şehrin tüm kesimlerinin bundan olumlu etkileneceğini söyledi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Turizm Komitesinin de Başkanı olan Abdullah Şensoy, Ordu’nun doğal güzelliği kadar misafirperverliğinin gelen misafirlerin büyük beğenisini kazandığını söyledi.
Spor ve turizmin birbirini destekleyen iki sektör olduğuna işaret eden Abdullah Şensoy, “ Ordu’da spor ve turizm alanında önemli yatırımlar var. Mevcut yatırımların dolu dolu kullanılması gerekiyor. Mevsimsel olarak turizm yatırımları yılın belli bölümlerinde yüzde yüz aktif oluyor. Bu şehrin organizasyonlara ihtiyaç var. Ordu’da spor organizasyonları Ordu kazanacaktır.
Bu şehir geçmişte büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Sadece ulusal değil uluslararası organizasyonlar yaptık.
20 bin kişilik stat var. Kapalı spor salonumuz müsait. Yarı olimpik yüzme havuzumuz var. Tüm spor kulüplerinin kamp yapabileceği alt yapı bu şehirde var.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Genç’in büyük gayreti var. Ordu’ya organizasyon aldırıyor. Belediyeler STK’lar daha fazla destek olmalıyız organizasyon sayıları artmalı.
Ordulu 3 Federasyon Başkanımız var. Ordulular olarak bu başkanlarımıza daha fazla destek olmalıyız. Ankara’da tüm Federasyon Başkanlarını ziyaret edip Ordu’ya organizasyon kazandırmalıyız. Organizasyon demek bu kente maddi girdi demektir” dedi.
OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARTTIK
Tokyo’da Olimpiyat Şampiyonu olan Milli Boksörümüz Busenaz Sürmeli’nin Ordu’da kamp yaptığını belirten Şensoy,” Ordu sporcularımıza ayrıca şans getiren bir ildir. Busenaz Sürmeli de Ordu’da kampların ne kadar başarılı olduğunu göstermiştir” ifadesini kullandı.
KÜLTÜREL ORGANİZASYONLAR DA YAPILMALI
Ordu’da sadece sportif değil turizm ve kültüre dönük festival ve şenlikler yapılmasının şehre büyük katkısının olacağını kaydeden Abdullah Şensoy,” Fındıkta dünyada söz sahibiyiz. En çok fındığı biz üretiyoruz. Dünyada ses getirecek fındık festivali yapmalyız” dedi.