Serbest piyasada fındık fiyatları. Ordu'da 19 Ekim günü fındık kaç TL

TAKİP ET

Serbest piyasada fındık fiyatları 24’ü yukarı geçemiyor. Geçen hafta yükselmeye başlayan fiyatlar bu hafta tekrar aşağıya doğru eğimli gözüküyor.
Ordu’da 19 Ekim Salı günü Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe, Gölköy, Gürgentepe, Akkuş, Korgan, Kumru, Gülyalı, Kabataş, Çamaş, Ulubey, Kabadüz, Mesudiye,İkizce, Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş ve Aybastı’da 50 randıman kabuluk levant kalite fındık 23.50 ile 24 TL arasında işlem görüyor.
Çok vahim bir sona doğru sürükleniyoruz.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça,” Akıl almaz bir şekilde artan gübre,ilaç ve diğer girdi maliyetleri  sonucunda üreticimiz artık bağına,bahçesine bakamayacak duruma gelmiş,akabinde ürününü Allah’a emanet ederek “saldım çayıra Allah gayıra”modeliyle üretime devam etmek zorunda kalmıştır.”dedi.
Akça yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Birde zıkkım dolar yükseldiğinde her ürünün fiyatı artarken FINDIK FİYATININ düşmesi de akıl ve ticaret kurallarıyla izahı olmayan bir hal almıştır.
İki sezondur bağından bahçesinden geri gelmeyen fındık üreticisi adeta küsmüş artık bahçesine gitmekten, bakım ve besleme yapmaktan çekinir hale gelmiştir.
Yetkililerin artık bu sıkıntılı durumu görmeleri gerekmekte ve hiç zaman geçirmeden üretim için gerekli olan girdi maliyetlerinin acilen sübvanse edilerek üreticinin alım gücünün sağlanması gerekmektedir.
Ayrıca tekelci firmanın fındık üreticisi,fındık ihracatçısı,fındık sanayicisi ve fındık tüccarı üzerinde oluşturduğu baskıyı ve zulmü görerek bu konuyu acilen çözüme kavuşturması gerekmektedir.Yoksa ne üretici,ne ihracatçı,ne sanayici nede tüccar kalacak; milli ürünümüz tekelcinin tamamen kontrolüne geçecek,sonucunda da kaybeden başta 8 milyon üretici olmak üzere bütün paydaşlar ve ülkemiz olacaktır.
Artık üreticinin dayanacak gücü kalmamıştır. Hükümet edenleri ve yetkilileri acilen göreve davet ediyor,bir an önce çözüm üretmeleri için de sabırsızlanıyoruz.