TEDAVİSİ BİTEN ŞAHİNİ DOĞAYA VALİ SALDI

TAKİP ET

Yaralı olarak bulunan ve tedavi edilen şahin, bugün Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından doğaya salındı.

18 Ocak 2016 tarihinde Muhammet Altuntaş isimli şoför tarafından Ordu Çevreyolu tüneli girişinde yaralı olarak bulunan şahin,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Ulubey ilçesinde kurulan Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edildi.

Veteriner Hekim Eren Yeşilkaş’ın tedavisini yaptuğı şahin, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Boztepe’de doğal ortamına bırakıldı.

Tedavisinin hemen ardından şahini doğal ortamına kavuşturmanın mutluluğunu yaşayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Muhammet Altuntaş isimli vatandaşımız kanadı kırık bir vaziyette bulduğu şahini valiliğimize getirmiş, bizler de hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi olmasını sağlamıştık. Tedavisi sona eren şahin, şimdi ise ait olması gereken yerde neslini devam ettirecek" şeklinde konuştu.

Şahin, doğan, karaca gibi hayvanlara ev sahipliği yapan Ordu'nun, Türkiye’nin en güzel şehri olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Burada karacalar, şahinler ve doğanlar var. Vahşi yaşam burada olduğu gibi devam ediyor. Bu şahin de, tabiatımızın süsü ve güzelliğidir" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, daha önce makamına yaralı olarak getirilen ve tedavisi tamamlanan yaralı şahinin yanı sıra, rehabilitasyon merkezinde yine tedavi edilen toplam 3 adet şahini de doğal ortamına saldı.