Tescilli Akkuş Fasulyesinde rekolte düştü

TAKİP ET

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, bu yıl olumsuz hava şartları nedeniyle Akkuş Fasulyesi rekoltesinde yüzde 50 düşüş olduğunu söyledi.

Akkuş’ta 1.750 üreticinin 3 bin dönüm alanda Akkuş Fasulyesi üretildiğini vurgulayan Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, bu yıl olumsuz hava şartları nedeniyle Akkuş Fasulyesi rekoltesinde yüzde 50 düşüş olduğunu ifade etti.

Kaya, Geçmiş yıllarda 600 ton civarı ürün elde edilirken bu yıl yaklaşık 300 ton civarı rekolte olduğunu belirtti.

Bu yıl Akkuş Fasulyesi rekoltesinde yüzde 50 kayıp olduğunu ifade eden Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, “Yıllık olarak ortalama 600 ton civarı Akkuş Fasulyemiz oluyordu. Ama bu yıl hava muhalefeti ve aşırı sam esintisi nedeniyle rekoltede yaklaşık yüzde 50 düşüş oldu. Bu yıl 250-300 ton civarı fasulye oldu. Ziraat Odası olarak 50 TL fiyat açıklamıştık ancak şuanda üretici 80 TL’ye kadar satışını yapabiliyor. Bu yıl ürünümüz çok az olduğu için bazı zincir marketlerin ihtiyaçlarını karşılayamadık. Şuanda Akkuş’ta 3 bin dönüm arazide 1.750 üreticimiz Akkuş Fasulyesi üretiyor. Önümüzdeki yıl kullanılabilir arazimizi genişleterek ürün miktarımızı 2 bin tonlara kadar çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Ünye KENT Haber