TMO'dan flaş karar: Fındık alımını durduracak

TAKİP ET

Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımıyla ilgili flaş karar aldı.TMO bazı alım merkezlerini kapatacak. Buna gerekçe olarak alım merkezine fındık gelmemesi gösteriliyor. Kapanacak alım merkezilerinden birisi de Ordu Çatalpınar.
TMO Çatalpınar’da alımlarını bugün itibariyle durduracaktı. Yapılan görüşmeler sonucu TMO Çatalpınar’da 20 Kasım tarihine kadar fındık alımı yapacak.
Çatalpınar Belediyesi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;
Kıymetli Vatandaşlarımız; 
Bilindiği üzere fındık hasat zamanı bitimiyle ilçemizde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alımına başlamıştır. Randevu tarihini 12.11.2022 Cumartesi Günü fındık satın alma akşının yavaşlamasından kaynaklı sonlandıracağını açıklamıştır. Yapılan görüşmeler sonucu 20.11.2022 Pazar Gününe kadar fındık alım işlemini uzatma kararı alınmıştır. 
Toprak Mahsülleri Ofisi yıl sonuna kadar, Altınordu, Fatsa, Ünye İlçelerimizde alım yapacaktır.
Randevu alınıp fındık getirmeme sorunundan kaynaklı yaşanan sorunları çözmek için, Randevu alıp mahsulünü TMO’ya satmayacak olan vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımızın işlemlerini daha kolay halletmesi için randevularını iptal edip kolaylık sağlamasını rica ediyoruz.
TMO'nun Ordu'da diğer alım merkezlerinde fındkık alımına devam edecek. TMO'da randuva sistemi 30 Kasım tarihinde sona erecek. TMO 31 Aralık tarihi itibariyle fındık alımını durduracağını daha önce açıklamaıştı.