TMO fındık için 5 TL fark versin

TAKİP ET

Ordu Ziraat Odası Eski Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Eski Başkan Vekili Onur Şahin, TMO’nun buğday fiyatlarını güncelleyerek ve geriye dönük fiyat farkı ödemesi yaptığı gibi fındık fiyatını da en az 5 TL artırarak geriye dönük ödeme yapması gerektiğini söyledi.
Şahin, “Piyasa da girdi ve işçilik maliyetlerinde aşırı artışlar ve özellikle üreticilerin hasat döneminde toplama ve işçi servis ücretlerinin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi, serbest piyasa da fındık fiyatlarının TMO’nun açıklamış olduğu fiyatların üzerine doğru hareketi TMO’nun fındık fiyatlarında da en az 5 TL/kg artış yapmak suretiyle güncellemesini ve ürün teslim etmiş olan fındık üreticilerine buğday da olduğu gibi geriye dönük fiyat farkı ödemesi yapılmasını zorunlu hale getirmiştir.
Başta Ziraat Odalar Birliği ve bölge ziraat odaları bu haklı talebi yüksek sesle seslendirmeli, TMO’nun buğday ürününde sergilemiş olduğu fiyat güncellemesi ve geriye dönük fiyat farkı ödemesinin fındık ürününde de kilogramda 5 TL’den az olmamak üzere uygulanmasını acilen sağlamalıdırlar” dedi. (ORDU/OLAY)