TOKİ Konutlarının yeri belli oldu

TAKİP ET

TOKİ tarafından Ordu Ünye’de yapılacak ve kurası çekilerek sahipleri belirlenen sosyal konutların Ünye’de yapılacağı alanlar belli oldu. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, konutlar için yerin belirlendiğini söyledi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Ünye’de yapılacak olan TOKİ sosyal konutlarının yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi;

300 asil, 15 yedek belirlendi

“Cumhurbaşkanımızın sosyal konut projesi kapsamında Cumhuriyet tarihinde en büyük hamlenin memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Dün Ordu’nun kurası çekildi. Haliyle Ünye’ninki de çekilmiş oldu, tabi heyecanlar yüksekti. 300 tane asil 15 tane yedek kura çekilmek suretiyle hak sahipleri belirlenmiş oldu. Bunu yaparken öncelikli olarak şehitlere, gazilere, yetimlere, engelli olanlara ve ihtiyaç sahibi olan insanlara kritize edilmek kaydıyla bu oluşturuldu. Ben kurada çıkan tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah kısa süre içerisinde buraya başlanıp herkes konutlarına meskenlerine yerleşirler.

TOKİ çok ciddi bir çalışmanın içerisine girdi. Ülkenin genelinde 250 bin tane konutun yapımıyla ilgili süreçte hız kazanmış oldu. Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla 2028 yılına kadar toplamda 500 bin konut ilk etapta 250 bini bu şekilde inşallah hak sahiplerine verildi.

Arazinin biri eski havaalanı batısında…

Bununla birlikte TOKİ, Ünye ilçemizde sosyal konutların nereye yapılacağına ilişkin çalışmaları belli bir aşamaya getirdi.  Bu hususla ilgili olarak iki tane yer belirlendi. Bir tanesi eski havaalanımızın hemen batı kısmında 27 dönümlük bir arazi.

 

İkinci yer Nuriye Mahallesinde 50 dönümlük alan…

Diğer taraftan da şehrimizin doğu kısmında olan Nuriye Mahallesinde 50 dönümlük bir şahıs arazisi üzerinde aşağı yukarı bir mutabakat sağlandı. TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşmede yer sahipleriyle artık son aşamaya gelindiğini, alım satım işlerine başlanacağını bizlere ifade ettiler.

 300 konut sayısının artırılmasına çalışıyoruz

Tabi ki sosyal konut projesinin planlanmış olduğu Nuriye Mahallesindeki alan biz konuyla ilgili de TOKİ’ye şunu söyledik.  Normalde Ünye’de 130 bin nüfuslu koca şehirde 300 tane konutun az olabileceğini ifade etmiştik. Onlar da arsanın büyüklüğüne göre bu sayının arttırabileceklerini bizim talebimiz doğrultusunda bunu dile getirdiler. Biz tabi ki 50 dönümlük bir arazi olduğunu öğrenince bu konuyla ilgili yapılan çalışma doğrultusunda da bu sayının artmasını talep ettik. Onlarda bu konuyu değerlendireceklerini ifade ettiler. Bizim beklediğimizin üzerinde bir konut imalatı gerçekleşirse o zaman bu sayı da bu sayede artmış olacak.

350 metre kare arsa üzerine konut hakkı verilecek

TOKİ’nin yapmış olduğu projelerde ilk iş yerim, ilk evim arsa gibi projeleri var. Sahilköy Beldesinde ki belirlenmiş olan 27 dönümlük yerinde tapusunu TOKİ şuan üzerine aldı. Orada da ilk evim arsa projesi kapsamında 350 metre kare arsa üzerine yapılmış olan evlerle ilgili bir çalışma yürütülüyor. Bu netlik kazanmadı ama nihayetinde baktığımızda gerek sosyal konut projeleri olsun, gerek ilk iş yerim olsun gerek ilk evim arsa olsun bunlarla ilgili çalışmaları Türkiye’nin her tarafında uygulamış olduğu gibi Ünye’de de inşallah en güzel şekilde uygulayacaklar ve hak sahiplerine ihtiyacı olan insanlara bunlar verilecek biz konunun takipçisiyiz. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza milletine vermiş olduğu destek için şükranlarımı arz ediyorum. Gerçekten ülkede yaşayan dar gelirli insanlar için bir umut ışığı olmuş oldu.” Ünye KENT Haber