Tomakin Erbaş'a destek verdi

TAKİP ET

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin,  ramazan ayının ilk hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin tepki gösterdiği Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek verdi.
Tomakin, yaptığı yazılı açıklamada, hemşehrileri Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanında dimdik durduklarını ve hutbesinin altına imzalarını attıklarını belirtti.Erbaş'a sahip çıktıklarını kaydeden Tomakin,
 “Efendimiz Hazreti Muhammet Mustafa’nın öğretilerinde kesinlikle yasakladığı sapkınlık olan Eşcinselliğe vurgu yapmış Hutbesini irad ederken, “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesi. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv (aids) virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim demesi sözüm ona bazı dernekleri , yine sözüm ona Ankara ve İzmir Barosunu rahatsız etmiş ve basın açıklaması gereği duymuşlar . Bir dernek ise Diyanet İşleri Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır.
İslam dininin emir ve yasaklarını doğru bir şekilde milletimize anlattığı için kendisini kutluyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin en müstesna makamındaki görevinde başarılar diliyoruz. Ali Erbaş yalnız değildir."dedi.