Torun'dan Bakan Kurum'a: Bu iktidar ibretlik vaka!

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, muhalefet belediyelerinin bedava konut yapıp dağıtmasını isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a tepki gösterdi. Torun, “Peki siz ne iş yapıyorsunuz? İktidar imkânlarını belediyelerle yarıştıracak kadar, belediyelerle rekabet edecek kadar aciz durumdasınız” dedi.

Bakan Kurum, İstanbul’da yaptığı açıklamada, “Bu kadar belediyeniz var. Deseydiniz ki, 'Arkadaş 11 ilde, 14 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir afet yaşadık. Asrın afetini yaşadık. Belediyelerinize talimat verin. Gidin deyin ki 'Bedava konut yapın, dağıtın.' Yapamazlar” ifadelerini kullanmıştı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden Bakan Kurum’a tepki gösterdi.

ACİZ DURUMDASINIZ

Torun, şu ifadeleri kullandı: “Bu iktidar ibretlik vakadır. 21 yıldır iktidarsınız, deprem vergilerini iç ettiniz. 8 imar affı çıkarıp vatandaşı enkazda bıraktınız. Deprem konutlarını parayla satıyorsunuz ama hiç sıkılmadan muhalefete, ‘bedava konut dağıtın’ diyorsunuz. Peki siz ne iş yapıyorsunuz? İktidar imkânlarını belediyelerle yarıştıracak kadar, belediyelerle rekabet edecek kadar aciz durumdasınız. Ama sözümüzdür. 14 Mayıs’ta iktidar olacağız. Ve tüm deprem konutlarını tek kuruş almadan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.”