TORUN GÜNDOĞDU İÇİN KONUŞTU

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ile AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu arasında polemik devam ediyor

Torun ile Gündoğdu arasında fındıkla başlayan polemik terör açıklamalarınıyla sürüyor.

 Torun’un terör konusundaki açıklamalarına cevap veren Gündoğdu’ya bu kez de Torun cevap verdi. Torun ,Gündoğdu’nun ucuz siyaset yaptığını söyledi.

CHP’li Torun’un açıklamaları şöyle;

Ankara’nın göbeğinde ve göz göre göre İstanbul’ da  meydana  gelmiş olan dördüncü terör saldırısından sonra, Türk Ulusunun can ve mal güvenliğinden, huzurundan sorumlu İçişleri Bakanından, bir  milletvekili sorumluluğunda davranıp hesap sorması ve doğrusu Sayın Metin GÜNDOĞDU’nun Bakanı istifaya davet etmesi beklenirdi.

GÜNDOĞDU'NUN TORUN'A VERDİĞİ CEVABI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tabii ki, ülkesinin menfaatlerini her türlü siyasi çıkarın üzerinde görmekten ve onurlu siyasetten yoksun olan, Anayasayı tanımayan, Cumhuriyetle kavgalı bir partinin milletvekili olarak bundan nasibini alamamış olması kabul edilebilir bir şeydir.

Ancak; dış politikadaki sığ anlayışıyla Türkiye’yi ateş çemberinin içine sokan bir iktidarı, bölge dengelerini okuyamayanları, barışımızı ve huzurumuzu hedef alanlarla siyasi çıkarları uğruna yola çıkanları, hendekler kazılırken, silah ve bomba yığınakları yapılırken  “Aldatıldık” diyerek hiçbir sorumluluk üstlenmeyenleri kabul etmek  mümkün değildir.

Kontrolünü kaybettiğimiz sınırlarımızdan yüzlerce eli kanlı terörist ülkemize rahatça girmekte, canlı bombalar  elini kolunu sallayarak dolaşmakta, bomba yüklü araçlar şehirlerarası yüzlerce kilometre yol yapabilmekte, iktidarın yetkilileri kimin nerede, ne zaman bomba patlatacağını bilememektedir.

Son altı ayda Başkentte ve İstanbul’ da patlayan dört bombayla kaybettiğimiz yüzlerce vatandaşımızın, Anadolu’nun her köşesinde toprağa verdiğimiz şehit cenazelerimizin sorumlularından hesap sormak CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak öncelikli sorumluluğumdur.

Bu ülkeyi yönetenlerin istifa etmeleri için daha kaç canımızı teröre kurban vermek zorunda kalacağımızı kendisine sorması gereken Sayın GÜNDOĞDU, ucuz politikasıyla hesap soranlardan hesap sormaya kalkmaktadır. Kendisi ihanetten bahsetmektedir. Kimin neye ihanet ettiğini görmek  için geçmişine bakmamsı yeterli olacaktır. Asıl ihanetin; bu memleketin parasını çalınırken, kaynaklar yandaşlara peşkeş çekilirken, hendekler kazılırken, silah ve bomba yığınakları yapılırken ses çıkarmamak olduğunu hatırlatmak isterim.

 Anlaşılıyor ki vicdanları kendilerini rahat bırakmamaktadır. Can pazarının yaşandığı ülkemizin terör kabusundan kurtulmasını ve vicdanı rahat bir şekilde milletin vekili olarak görev yapmak  istiyorsa,  CHP’ne iftira atmak yerine bir an önce bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı niye vardır,  İçişleri Bakanı hangi işle uğraşmaktadır? diye kendisine sorması gerekmektedir.