Torun: Ordu'nun lafa değil sorunları çözmeye ihtiyacı var

TAKİP ET

Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’u AK Parti İl Başkanı’ndan daha politik bir siyasetçi gibi hareket etmekle eleştiren Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Yeni gelen vali bu konuda inşallah daha hassas olur” diyerek beklentisini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu MilletvekiliSeyit Torun, Gazeteci Musa Özgür Kıroğlu, Ali Öztürk ve Hakan Korkmaz’ın sunduğu, Oney Flash FM’de her Cuma yayınlanan “Haftanın Yorumu” programına canlı yayınla bağlanarak katıldı. 
Ordu için yıllardır her şeyi konuştuklarını, kendilerinin muhalefet olarak işleri takip ettiklerini ve sorunların çözümü için somut adımlar beklediklerini vurgulayan Seyit Torun, yeni Ordu Valisi Tuncay Sonel’den bu konuda hassasiyet beklediklerini ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:
“Ordu’da yılardır her şeyi konuşuyoruz. Ama somut hiç bir şey gelişme yok. Sorunu çözecek iktidar milletvekilleri. Ordulu vatandaşlardan sorunu çözme iradesini yetkiyi aldılar. Bunun için bir mazeret yok. İktidar milletvekilleri bir araya gelsinler, görüşsünler. Sonuçta özellikle geçmiş Ordu Valisi Seddar Yavuz için söylüyorum. Yeni gelen Vali Tuncay Sonel  bu konuda daha hassas olur. Eski Vali, AK Parti İl Başkanı’ndan daha politikti.  Bir siyasetçiden daha etkiliydi. Ordu Valisini seçen iktidar, gönderen de onlar. Yetki veren de onlar. Kamu görevlilerini atayanlar da onlar. Bürokrasiye de hakim olanlar da onlar. Mazereti yok, telafisi yok. Ordu’nun lafa değil, Ordu’nun söze değil, Ordu’nun icraata, sorunları çözmeye ihtiyacı var.”
Ünye KENT Haber