Torun TMO'yu göreve çağırdı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bayramın ilk günü Ünye ve Fatsa'da vatandaşlarla buluştu.

Torun, “Türkiye’nin gündemi insanların yoksulluğu, esnafın çaresizliği, artık emeklinin içinde bulunduğu ciddi çözümsüzlük. Bunları konuşmamız gerekirken biz suni gündemlerle uğraşıyoruz” dedi.

Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatına ilişkin ise şunları söyledi; “Fındık sezonuna girdik. Bölgemiz için 22 lira fiyat açıkladılar. Biz 25 lira talep ettik. 22 lira açıkladılar. Ama bu safhaya gelene kadar bakın her türlü baskı kuruldu, her türlü olay ortaya çıktı. Şuna emin olun eğer bu kadar biz belediyeleri almamış olsaydık, bu kadar talebimizi yüksek sesle söylememiş olsaydık asla bu fiyatı vermezlerdi. Şimdi TMO’dan görev bekliyoruz. Bir an önce fındık almaya başlasın. Ama alım noktalarını çoğaltsın. Vatandaşı sıkıntıya bırakmasın. Fındık alıyormuş gibi yapmasın. Gerçekten üreticinin fındığını alım noktalarını fazlalaştırarak alsın. Vatandaşı da başkalarına mecbur etmesin. Üreticilerimizden bir ricamız var. Mümkün olduğunca pazara fındığı geç indirelim. Mümkün olduğunca dayanmaya çalışalım. Çünkü birden indirdiğimizde fırsatçılar devreye giriyor ve fındığın fiyatını düşürmeye çalışıyor. Onlara fırsatta biz vermeyelim” dedi.