Türkiye'nin üretim devrine ihtiyacı var

TAKİP ET

Ordu İl Başkanı Osman Erdaş ve bir grup Genel merkez ve il yöneticisi ile Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Türkiye’nin üretim devrimine ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, bölge bölge dolaşıp bunu anlattıklarını söyledi.
Güneydoğu’da son 10 günde 15 yeni il ve ilçe örgütünü kurdukları örneği üzerinden partilerine olan ilgiye de dikkati çeken Özgür Bursalı, şunları söyledi:
 “Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman Türkiye’ye bir hükümet lazım. Biz onu üreticilerin milli hükümeti diye formüle ediyoruz. Türkiye oraya doğru gitmek zorunda. Vatan Partisi de bunun merkezinde. Burada artık program konuşacağız. İnsanlar ekmek arıyor, faiz borcundan kurtulmaya çalışıyor. Sınırlarımızdaki ülkeler ile sorunlarımız var. Suriye ile anlaşamıyoruz. PKK ve Fetö ile mücadele sonrası Türkiye bir bağımsızlaşma mücadelesi içine girdi. Ama bunu kararlılıkla başarıya ulaştırabilecek bir hükümet lazım. Bunu anlatıyoruz biz de.”
 “Cumhur ittifakının içinde değiliz. Hiç bir ittifakın içinde değiliz” diyen Bursalı, ittifaka bakışlarını da şöyle anlattı:
“Vatan Partisi destekçi bir parti değil. Destek lafını duyduğumuzda tüylerimiz diken diken oluyor. Bizim kendi programımız var, kendi bakışımız var. Vatan Partisi 50 yıllık bir parti. Kendi fikirleri, programı olan bir partiyiz. O yüzden yetki sahibi olmadığımız, programını birlikte üretmediğimiz hiç bir ittifakın içinde de olmayız. Şu an Cumhur ittifakı Türkiye’yi iyi yönetemiyor. Sorunlar o ittifakı çok aştı. Başkanlık sistemi var ki, güçlü bir meclise ihtiyaç var. Hükümetin meclise karşı sorumlu olması lazım. İttifak cephesinde Amerika’ya, PKK’ya, Fetö’ye karşı  kim olursa Vatan Partisi onunla olur. Kimse olmasa da tek başına olur.”
Fındıkta yaşanan sorunlara da vurgu yapan Bursalı, “Fındıktaki mesele de kendi bağımsız politikalarımızın olmamasından kaynaklanmaktadır. Bir takım uluslararası tekellerin fındık piyasasını düzenlememesi lazım. Onun için Türkiye’nin fındığının değerini bilmesi lazım.” Dedi
.