Ünye il olmak istiyor

TAKİP ET

Sancakbeyliğinden Vilayete 82 Ünye Platformu İcra Kurulunca, Ünye’nin Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 İl” kapsamında il yapılacak 19 ilçenin içinde yer alma yarışına yüksek bir heyecanla katıldığına işaret edildi.
Ordulu bazı siyasi aktörlerin ve bazı basın mensuplarının bu konudaki talihsiz beyan ve açıklamalarını kınayan İcra Kurulu, Ordu ilinin, Ünye ilinin itibarlı bir komşusu olma konumunu her zaman ve her durumda koruyacağına dikkat çekti.

İcra Kurulu açıklamasında, “Hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 ilinden birisi olabilmektir. Bu, Ünyelilerin iradesine kalmış bir karar ve tercih meselesidir, bu yönde dışarıdan yapılacak tavsiyelere Ünye’nin ihtiyacımız yoktur.” denildi.

Sancakbeyliğinden Vilayete 82 Ünye Platformu İcra Kurulu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi,

Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 İl” yarışına yüksek bir heyecanla katılıyoruz

“Tarihte sancakbeyliği de yapmış Ünye, son bir yıldır daha yoğun bir şekilde yeniden tarihteki konumuna ulaşma ve il olma heyecanını yaşıyor. TÜİK’in açıkladığı il olma potansiyeli taşıyan 25 ilçe arasında yer alan Ünye, tarihi kimliği, coğrafi konumu, kültürel zenginliği, nüfusu, gelişmiş insan kaynağı, ekonomisi ve doğal yapısı ile “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 İl” ideali kapsamında il yapılacak 19 ilçenin içinde yer alma yarışına yüksek bir heyecanla katılıyor.

Çalışmalarımız yayılarak büyüyor

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret Borsası, Ünye Ziraat Odası, Ünye Sanat ve Kültür Derneği öncülüğünde kurulan ve Ünyeli birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla genişleyen “Sancakbeyliğinden Vilayete 82 Ünye Platformu” olarak Ankara’da 25 ilçenin sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan “100. Yılda 100 İl, 1000 İlçe Platformu”na da katıldık. Böylece il olma hedefimize ulaşma yolunda daha da güçlendik.

Ünye kamuoyunun nabzını tuttuğumuzda il olma hedefine yönelik çok güçlü bir arzu, inanç ve destek olduğunu gözlemliyoruz.

Talihsiz beyan ve açıklamalarını kınıyoruz

“Sancakbeyliğinden Vilayete 82 Ünye Platformu” olarak biz bu heyecana tercüman olmayı kutsal bir görev olarak telakki ediyor, bu heyecanın karşısında yer alma hatasına düşen her kişi ve kurumun Ünye toplumu ve tarih önünde mahkum edileceğini görüyoruz. Bu bağlamda, çok zayıf da olsa, Ordulu bazı siyasi aktörlerin ve Ordu basınının bazı unsurlarının Ünye kamuoyunun bu talebine yönelik talihsiz beyan ve açıklamalarını kınıyoruz.

Dışarıdan gelecek tavsiyelere Ünyelilerin ihtiyacı yoktur

Hedefimiz, il olma potansiyeline sahip 25 ilçenin 19’u arasına girerek Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 ilinden birisi olabilmektir. Siyasi iradenin kararı ne yönde olursa elbette saygılıyız, Ünye sadece ayağına gelen bir fırsatı kaçırmak istememektedir. Çalışmalarımız da bu yöndedir. İl olma durumunda Ünye’nin kazanç mı elde edeceği, zarara mı uğrayacağı konusu ise tamamen Ünyelilerin iradesine kalmış bir karar ve tercih meselesidir, bu yönde dışarıdan yapılacak tavsiyelere Ünye’nin ihtiyacı yoktur.

Ordu ili Ünye ilinin itibarlı bir komşusu olacaktır

İl olması halinde biz Ünye’nin maddi ve manevi kazançlı olacağını, daha ötesi bunun ne Ordu’ya ne de herhangi bir komşu ilçeye zararının olmayacağını biliyoruz. Ordu ili, Ünye ilinin itibarlı bir komşusu olma konumunu her zaman ve her durumda koruyacaktır.