Vatandaşın engelli aylıklarını kestiler

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’da seçim çalışmaları sırasında engelli hakları için seslendi. Adıgüzel şunları ifade etti:

 

Millete söyleyecek sözü kalmayanlar şimdi yalan konuşmaya başladılar. Neymiş Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse engelli maaşlarını ve bakım aylıklarını kesecekmiş. Arkadaş siz daha iktidardayken kendiniz kestiniz. Elimde birçok evrak var. Vatandaşlarımızın bana ulaştırdığı evraklarda engellilik oranı %100 olan vatandaşlarımızın bile aylıklarını kesmişsiniz. %93, %95 oranında pek çok engellinin maaşlarını kesmişsiniz. Bu şekilde sadece bende yüzlerce evrak var.

Biz kesmek şöyle dursun Avrupa Birliği standartlarına yani iki katı arttıracağımızı söylüyoruz. 

6 parti olarak ortak mütabakat metnimizde tam 5 sayfa engellilere yer ayırdık. 59 maddede vaadde bulunduk bundan hariç 27 yerde de engellilere atıf yapıyoruz. Biz sosyal devleti savunuyoruz. Biz devletin yardıma muhtaç vatandaşlara sahip çıkmasını savunuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geldiğinde engelli aylıklarını keseceğine dair olan söylem kuyruklu yalandır.

Bu sözler tamamen vatandaşı kandırmaya yöneliktir. Vatandaşa vereceği hiçbir şey kalmamış hükümetin uydurduğu yalanlardır.

Bu konuda mecliste verdiğim soru önergesine bakanlığın verdiği cevapta resmi olarak engelli yardımlarını kendilerinin kestiğini kabul ettiler.

Yani bu konudaki esas gerçek AKP'nin engelli yardımlarını kestiğidir. Biz kesmeyeceğiz iki katına çıkaracağız. Devlet muhtaç olanın yanında olacak çünkü sosyal devletin gereği budur.