Veyisoğlu: Fındıkta 760 bin ton rekolte bekliyoruz

TAKİP ET


Ordu Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu bu yıl ki fındık rekoltesini 760 bin ton seviyelerinde olmasını beklediklerini söyledi.

Gübre atılmamasının rekolteyi etkileyebileceğini belirten Veyisoğlu, zamanın geçmediğini, üreticinin hala gübre atabileceğini söyledi.

Bazı çevreler tarafından bu yıl gübre atılmadığı için  rekoltenin 550 bin tona kadar gerileyeceği açıklamalarını gerçekçi bulmadığını belirten Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu rekolteyi 760 bin ton seviyelerinde rekolte beklediklerini söyledi.

Fiyat yatay bantta seyrediyor

Fındık fiyatı ile ilgili bilgi veren Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu, “Fındık bu haftayı 37 TL’den kapattı. Baktığımızda fındık fiyatı düşüş ve yükseliş olarak yatay bir bantta seyrediyor. Fiyatlar bir süre daha bu şekilde gider diye düşüyorum.” dedi.

Gübre doğumu artırır

Bu yıl birçok üreticinin gübre atmadığını ancak düşünen üreticilerin halen gübre atabileceğini vurgulayan Veyisoğlu, “Üreticinin fındığına gübre atması gerekiyordu. Ama atmadı. Biz üreticilerin gübre miktarını azaltsa bile gübre atması önerisinde bulunduk. Çünkü Mayıs ayı sisli gittiğinden  fındığın doğum yapması için şımartmamız gerekiyordu. Gübre atan üreticilerin fındıkları şımaracak, doğum yapacak ama atmayanların ki olduğu yerde sayacak. Ama gübre atmak isteyen üreticilerimiz veya atmayı düşünen üreticilerimiz halen daha atabilir.” ifadelerinde bulundu.

Bazı çevreler tarafından bu yıl gübre atılmadığı için rekoltenin 550 bin tona kadar gerileyeceği açıklamalarını gerçekçi bulmadığını, 760 bin ton seviyelerinde rekolte beklediklerinin altını çizen Veyisoğlu açıklamasında şunları kaydetti;

760 bin ton rekolte bekliyoruz

“Üreticilerin gübre atmaması rekolteyi etkiler. Ama bunun yüzde kaç olacağını kestirmek mümkün değil. Üretici kaliteli ve iyi fındık almak istiyorsa gübresini atıp fındığa bakımını yapacak. Zaman zaman görüyoruz bu yıl gübre atılmadığı için rekoltenin 550 bin ton seviyelerine düşeceği ifade ediliyor. Ama bu gerçekçi rakamlar değil. Bu yıl 760 bin ton civarı rekolte bekliyoruz."

Ünye KENT Haber/Yücel ARSLANTEKE