VURAL: NORMAL DOĞUMLA ANNENİN GÜVENİ ARTAR

TAKİP ET

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği normal Doğumu Teşvik Programı Kapsamında açılan gebe okulları sayesinde anne adaylarına yönelik, normal doğum ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Kubilay Vural, hastane yöneticileri ve genel sekreterlik çalışanları ile birlikte SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde normal doğum yapan anneleri ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Sezaryen doğumun zorunlu kalınmadığı sürece tercih edilmemesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Kubilay Vural: “Gebe okullarında verilen eğitimlerle anne adaylarının bilinçlenmeleri sayesinde doğum korkularını yenmeleri sağlanarak, eğitim alan anneler normal doğumu tercih ediyorlar. Normal doğum hem anne hem bebek açısından daha sağlıklı bir olgudur. Normal yolla doğan bebeklerde sezaryenle doğan bebeklere kıyasla solunum problemleri daha az görülür. Bebeklerin doğum sırasında annesinden aldığı koruyucu bakteriler bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de etkilidir. Anne açısından düşünüldüğünde ise normal doğum yapan annelerin iyileşme ve günlük hayata dönme süreci daha hızlıdır. Rahimle bir kesi ya da hasar oluşmadığı için sonraki doğumları da normal yol ile yapma şansları vardır. Annelerin kendilerine olan güvenleri de artar. Ayrıca doğum sırasında anne ölüm oranı da daha azdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.