Yapılan iş tamamen yanlış

TAKİP ET


Kabadüz-Ordu Karayolunun Sağırlı geçişinde tarım arazilerini de ortadan kaldıracak şekilde 75 metre genişliğinde dolgu yapılacak olmasına tepkiler sürüyor. 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Sağırlı sakinlerinden İnşaat Mühendisi Oktay Kaptan, “Eğer Melet’in karşı kıyısından geçmiş olsaydı, 2300 yıllık kültür koruma altına alınmış olacaktı. İkincisi de arazi hazinenin olduğu işçin istimlak bedeli ödenmeyecekti. Oradaki taş ocağının yüzünden yolu oradan geçiremediler. Ama şehrin isale hattının oradan geçmesini bahane ettiler. En verimli arazinin üzerine 8-10 metre dolgu yapıp, tabanda da 75 metreyi bulan genişlikte evleri, çiftlikleri dolgu altında bırakacak şekilde bir yol güzergahı yapıyorlar. Yazıktır. Karayolları, bu kararı halkla toplantı yapmadan aldıklarını söylüyorlar. Bu uygulamayı bozkırda uygulayabilirsiniz ama böyle verimli bir arazide bu kadar dolgu yapılamaz.” dedi.

 

YAPILAN İŞ TAMAMEN YANLIŞ

 

“Tünel de, viyadük de dursun ama güzergah değiştirelim diyoruz.” diyen Kaptan, “  Çünkü bu araziler hep aynı sülalenin. Hiç değilse evleri, çiftlikleri kurtaralım. Tünele girildiğinde bir viraj var ve virajın da yarı çapı 900 metre. Bu 500 metreye düşüyor. O yüzden güzergah değişikliğini yapmıyorlar. Ama ırmağın kenarındaki yolun yarı çapı 250 metre. Böyle bir çelişki var. Bizim güzergah değişikliği teklifimizde 250 metrelik çap, 275 metreye çıkıyor. Tünelin 40 metrelik kısmı viyadükle geçildiği için bu projeden geri dönüşleri yok görünüyor. Yapılan iş tamamen yanlış.” şeklinde konuştu.

İKİ ÖNERİMİZ VAR

Kaptan sözlerini şöyle tamamladı: “Yüzlerce metrelik viyadük yapılalı 3 yıl oldu. 3 yıldır da kullanılmıyor. 5 yıl daha kullanılmayacak. Parayı orada harcamış oluyorlar. Bu müteahhidin tercihi. Bu para Kabadüz-Çambaşı arasındaki ıslah çalışmasına harcansaydı, kışın kayak merkezine, yazın da yaylacılık için ulaşım daha kolay olacaktı. Burada bir savurganlık ve denetimsizlik var. Mevcut yol 18 metre. İstimlak çok geniş. Bizim önerdiğimiz iki tane alternatif var. Melet Irmağı'nın kenarı boyunca da gidilebilir. Bu alternatiflerle evleri ve çiftlikleri kurtarmış oluyoruz. Ama Karayollarını bu işe razı edemiyoruz."

 

DESTEK BEKLİYORUZ

 

Bir başka Sağırlı sakini  Feridun Savaşkan ise, “Bu alan dolgu alanı olmamalı. Müteahhit para kazanacaksa kendine keşfetmeye yer bulmalı. Hiç kimse yola karşı değil. Bu çağda dolgu ilkelliktir, sahipsizliktir. Ordu siyasetçilerinden destek bekliyorum.” dedi. ORDU OLAY