Yeşil Yol 'un parasını başka işlerde kullanmışlar

TAKİP ET

DOKAP’ın Giresun İl Özel İdaresine “Yeşil yol” yapımı için gönderdiği paranın başka işlerde harcandığı iddia edildi.
İddiayı ortaya atan CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, durumun Sayıştay raporu ile ortaya çıktığını, bunun üzerine İl Genel Meclisi’nin parayı yerine koymak için 70 milyon lira borçlanma kararı aldığını öne sürdü.

Giresun İl Özel İdaresinin DOKAP tarafından birkaç yıl önce “Yeşil Yol” projesi kapsamında gönderilen paranın idare tarafından başka işlerde kullanıldığı ileri sürüldü. CHP Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, DOKA’ın yeşil yol kapsamında İl Özel İdareye projesi yapılmış ve onaylanmış parasını 6 ay ile 1 yıl arasında verdiğini belirterek DOKAP’ın kendisi yapması gereken ihaleyi yapmayarak sorumluluktan kaçtığını ve Özel İdareyi taşeron gibi kullandığını kaydetti.

SAYIŞTAY DENETÇİSİ ORTAYA ÇIKARDI
Meclis Üyesi Ömer Cebeci, DOKAP’a 2021 yılında Sayıştay denetçisi geldiğini ve denetim sırasında yeşil yola yapılan yatırımları yerinde görmek istediğini belirttiğinde DOKAP’ın, yolların yapım parasını Özel İdareye gönderdiğini ancak yapmadığını ifade ettiğini belirterek konuyu rapor ettiğini kaydetti.
Cebeci, bunun üzerine DOKAP’ın İl Özel İdareye uyarı yazısı yazarak yeşil yol projesini tamamlamasını istediğini söyledi.


70 MİLYON LİRA BORÇLANMA KARARI
CHP Tirebolu İl genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, Özel İdarenin bunun üzerine İl Genel Meclisinden 70 milyon lira borçlanma istediğini belirterek borçlanma karanının AK Parti ve MHP li üyelerin oyları ile meclisten geçtiğini kaydetti. Cebeci” Zamanında gönderilen para yeşil yola harcanmış olsaydı o zaman betonun metreküpü 180 lira, asfaltın tonu 250 lira idi. Şimdi betonun metre küpü 1500 lira, asfaltın tonu 1600 lira. Arada yüzde 6-500-600 fiyat farkı oluştu. Yazık değil mi ve milletin parasına” dedi.
Kaynak/Yeşilgiresun Gazetesi