Zincir kolyenin gerçek altın olduğu nasıl anlaşılır

TAKİP ET

Gerçek bir zincir kolye satın almak istiyorsanız farklı yöntemlerden yararlanarak ürünlerin orijinalliğini test edebilirsiniz. Altın üzerinde bulunan ve altın oranlarını gösterebilen resmi damgaların kontrolünün yapılması burada ilk dikkat edilmesi gereken ayrıntılardandır.

Zincir kolyelerin sahte olduğu durumlarda içerisinde diğer metallerin yer aldığı anlaşılır. Evinizdeki malzemeler ile kolyenin gerçek olup olmadığını anlayabilmeniz bir hayli zor olabilir. Aynı zamanda testleri gerçekleştirirken dikkatsiz davrandığınız durumlarda zincir kolyenize zarar verebilirsiniz. Bu sayede ürünün orijinalliği hakkında önlem alırken zarar verebilmeniz gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Renk testi gibi güvenilir yöntemleri tercih edebilirsiniz. Bu işlem için günlük hayatınızda zincir kolyenin kullanımı sırasında ufak bir gözlem yapmayı deneyebilirsiniz. Boynunuza taktığınız zincir kolyeniz boynunuz üzerinde metalik renkte bir iz bırakıyorsa gerçekliğinden bahsedilemeyebilir. Ayrıca altın zannedilen zincir kolyenin kaşıntı hissine yol açması sahteliğini kanıtlayabilecek detaylar arasında yer alır.

Altın Zincir Kolye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zincir kolyeye isterseniz mıknatıs testi uygulayabilirsiniz. Bunun için zinciri düz bir alana koymanız ve mıknatısı yaklaştırmanız gerekir. Altın normalde manyetik olmadığından dolayı eğer mıknatısı çekmeye başladıysa gerçek olmadığından bahsedilebilir. Mıknatısın altını çekmesi saf altın olmadığı anlamına da gelebilir. Bu testin normal mıknatıslarla yapılabilmesi mümkün değildir.

Altın zincir kolyeler gerçek olduğu zaman üzerinde belirli işaretler yer alır. Sayı damgaları olarak da adlandırılan bu detaylar altının yüzde kaç oranında olduğunu ifade edebilir. Zincir kolyelerin gerçek altın olup olmadığını anlayabilmek için bu tür testlerden yararlanabilmeniz mümkündür. Fakat alınabilecek en iyi önlem bilindik ve güvenilir markaları tercih etmeniz olacaktır. Böylelikle satın aldığınız ürünleri gönül rahatlığı ile kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bazı sahte zincir kolyelerin çıplak göz ile algılanabilmesi ve çeşitli testler ile tespit edilebilmesi imkansız hale gelebilir. Bu noktada Altınbaş gibi kullanıcıları tarafından olumlu geri dönüşler alan markaları tercih edebilirsiniz. Her bir zincir kolye tasarımı ile yenilikçi yapısını sergileyen marka sayesinde uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz altın zincir kolye modellerine sahip olabilirsiniz. Altınbaş imzalı altın zincir kolyeleri ister kendiniz isterseniz sevdikleriniz için tercih edebilirsiniz.