ZİRAAT ODALARI VE MUHALEFET FINDIK İÇİN BASTIRIYOR

TAKİP ET

Fındık fiyatları için Muhalefet ve Ziraat Odaları bastırıken iktidardan ne ses çıkmadı. Ankara’daki yoğun görüşmelere rağmen fiyatlar yerinde sabit kaldı.

CHP Milletvekilleri TBMM’de basın toplantısı düzenleyip, fındık fiyatlarında son haftalardaki büyük düşüşü ve sektörün sorunlarını, Meclis gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında fındık sektörünün sorunları ele alınıp, acilen devlet politikasının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Ordu’da bulunan Ziraat Odası Başkanları, 14 lira seviyelerinden 9 liralara gerileyen fındık fiyatındaki düşüşün durması ve tekrar yükselmesi için Ankara’ya gittiler.

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan başkanlığındaki oda başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu ile bir araya geldiler.

Heyet, fındıkta yaşanan sorunlar hakkında hazırladıkları raporları milletvekillerine verirlerken, fiyat düşüşünün önlenmesi için Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in daha önce TMO’nun 50 bin ton fındık alacağı açıklamasının biran önce gerçekleşmesini istediler.