Başkan Güler "En İyi Robot Takımı" nı ağırladı
Yayınlanma :
03.01.2020 11:50
Güncelleme :
03.01.2020 11:50
DÜNYA 16.SI OLDULAR
14-15 Aralık 2019 tarihlerinde Çin'in Şanghay şehrinde gerçekleştirilen Dünya Eğitim Robotları Yarışması'na (WER Dünya Kupası) yaklaşık 60 ülkeden 10 bin öğrenci katıldı. Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Konya, Ordu ve Zonguldak illerinin takımları Çin'den başarı ile döndü.
Ordu Ünye Yusuf Bahri İmam Hatip Lisesi '' Proje İmam Hatip Ortaokulu'' Bilişim öğretmeni Erdal Sezgül'ün hazırladığı Mustafa Eymen Yılmaz ve Zafer Odabaşı'ndan oluşan robot takımı, yarışmada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, Dünya 16.sı oldu. Ayrıca Dünya'nın En iyi Takımı ödülünü ve robot ödülünü kazandı.
“ORDU’DA BÜYÜK BEYİNLER VAR”
Öğrencileri ve öğretmenlerini ağırlayarak tebrik eden Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Benim amacım yüksek teknolojiye ağırlık vermek. Ordu’da süper zeki çocuklar ve büyük beyinler var. Ordu’yu bu anlamda bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bununla ilgili 60 dijital oyun yazarımız var. Ben sizleri tebrik ediyorum. Benzer çalışmalar Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi’nde de yürütülüyor. Ünye’deki çalışmaları da yakından takip ediyorum. Sizleri her anlamda destekleyeceğiz. Sizleri tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
“AÇTIĞINIZ YOL SAYESİNDE BÜYÜK ENGELLER AŞILDI”
Başkan Güler’e Ordu’ya bu anlamdaki kazanımları için teşekkür eden okulun bilişim öğretmeni Erdal Sezgül, “Açtığınız yol sayesinde Ünye’de çok büyük bir engel aşıldı. Ünye’de robotik kodlama merkezi kuruldu. Eğitim adına iş adamlarımız gereken desteği vereceklerinin de sözünü verdiler. Çok güzel gelişmeler oluyor. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: