CHP Milletvekili Adıgüzel sahte balın peşini bırakmıyor
Yayınlanma :
23.02.2022 14:52
Güncelleme :
23.02.2022 14:52
“Arıcılarımızın birçoğu üretimi bırakmaktadır. Son 10 yılda 20 bin kişi arıcılığı bırakmıştır. Buradan soruyoruz Milli Savunma Bakanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve toplu bal alımı yapan tüm bakanlıklara soruyoruz; birimlerinize bal alırken hangi analizden geçiriyorsunuz? Hangi mevzuatla yapıyorsunuz? Kimler aracılık ediyor? Tarım Bakanlığı’na soruyoruz; üretim birlikleri ve kooperatifleri üzerinden piyasaya, zincir marketlere ve kamu kurumlarına sahte ve tahşişli bal satılmasının önlenmesi konusunda bir çalışmanız var mı? Bu süreçleri nasıl denetliyorsunuz? Sahte bal konusunda son çıkan düzenlemeye rağmen market raflarının %92’si sahte bal ile dolu. Bu nasıl oluyor? Türkiye sahte bal cenneti oldu. Bakanlık masasına konulan analiz raporları var. Gereğini yapmamanızın sebebi nedir?
Türk Şeker’e soruyoruz; Türkiye’de arılar açlıktan ölürken, arıcı birlikleri arasındaki ayrımcılığın sebebi nedir? 50 bin üyesi olan TAB’a kovan başına 1 kg, 1500 üyesi olan paralel yapı TAHAP’a kovan başı 36 kg şeker verilmesinin amacı nedir?
Bu işte hangi kriteri ölçü olarak aldınız? Buraya hangi siyasiler aracılık etmiştir? Giderek artan açlıktan arı ölümleri karşısında bir makas değiştirip hızlı bir şekilde şeker temin edemeyen TAB üyelerine yeterli şeker verilmesi için bir çalışma yapacak mısınız? Bugüne kadarki arı ölümlerine sebep olan, karar merciindeki sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız?
Arıcıya 50 kg’ı 420 TL’den satılan şeker perakende olarak daha ucuza temin edilmektedir. Şu anda arıcılar, perakende fiyatı toptan fiyatından düşük olan şekeri yeteri kadar temin edip arılarını ölümden kurtarmak için ellerinde poşet, market bakkal dolaşmaya mecbur edilmiştir.
Türk Şeker arıya şeker vermezken AKP’ye yandaş yapılara fazladan şeker veriyor. Bir yandan da tarım ve arıcılıkla alakası olmayan bazı kurumlara, vakıf ve derneklere şeker vermektedir. Örneğin, Ensar Vakfı’nı savunan Hayrat Yardım Vakfı’na 54 ton şeker vermiştir. Siyasetin ve bürokrasinin önceliği tarım ve arıcılık değil bir takım kötü niyetli siyaset ve ticaret odaklarının emellerine alet olmak mıdır?
Bu işte vebali olanlar bugün olmasa da çok yakın bir gelecekte hem hukuk önünde hem de insanlık vicdanında mahkûm olacaklardır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: