Türkiye’nin deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı, 2025 yılının ilk altı ayında yarım milyondan fazla yolcuya hizmet verdi. Haziran ayında taşınan yolcu sayısı ise 110 bine yaklaştı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Ordu Giresun Havalimanı'nın 2025 yılı Ocak-Haziran dönemine ait hava trafiği ve yolcu istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, yılın ilk altı ayında havalimanını kullanan toplam yolcu sayısı 522 bin 863 olarak kaydedildi. Bu yolcuların 502 bin 382’si iç hatlardan, 20 bin 481’i ise dış hatlardan seyahat etti.
Haziran ayına özel veriler de dikkat çekti. Sadece bu ayda iç hatlarda 101 bin 225, dış hatlarda ise 5 bin 338 yolcu olmak üzere toplam 107 bin 850 kişi havalimanını kullandı.
Uçak trafiğinde de artış yaşandı. Haziran ayında Ordu Giresun Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda 627, dış hatlarda 36 olmak üzere toplam 663 oldu.
Yolcu ve uçak trafiğinin yanı sıra kargo taşımacılığı da dikkat çekici seviyelere ulaştı. 2025 yılının ilk yarısında havalimanı üzerinden toplam 140 ton kargo ve 4 bin 93 ton genel yük taşındı.
Ordu ile Giresun illerine ortak hizmet veren Ordu Giresun Havalimanı, her geçen yıl artan yolcu kapasitesiyle Karadeniz’in havayolu ulaşımındaki en önemli merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: