Dolardan etkilenen fındık fiyatı TMO'yu geçti
Yayınlanma :
24.11.2021 11:25
Güncelleme :
24.11.2021 11:25
Ordu’da fındık alım satımı yapan bir tüccar bugün 50 randımanlı kabuklu fındık alım fiyatını 28 TL olarak yazdı. Diğer tüccarlarda da fiyatlar 26.5 ile 27 TL arasında değişiyor. Fındık fiyatları saatlik değişebiliyor.
Son fiyatları Toprak Mahsulleri fiyatlarının üzerine çıktı. TMO 50 randımanlı kabuklu fındığı 26.5 TL'den alıyor.
FINDIK 3 DOLAR OLMALI
Ünye’de fındık alım satımı yapan Veyisoğlu Ticaret İşletmecisi Halit Veyisoğlu; “Fındık fiyatındaki artışın nedenini döviz kurundaki yükseliş olarak görüyoruz. Ziraat Odalarının ve üreticinin dolara endeksli olarak TMO fiyatlarını güncelleme talebi önümüzdeki günlerde hükümet tarafından nasıl değerlendirilecek bekleyip göreceğiz. Fiyatlardaki yükselişin önümüzdeki günlerde nasıl olacağını ekonomideki hareketlilik belli edecektir. Şuan için fiyatlarda çok fazla bir artış beklemiyoruz. Üreticiye tavsiyem fındığın sahibi onlardır, kendi mallarına sahip çıktıkları sürece fındık gerçek değerini bulur.” Dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: