Vali Utkan’ın vasiyeti yerine getirildi
Emekli Vali Necmettin Utkan vasiyeti üzerine ilk görev yeri ve aynı zamanda eşinin memleketi Ordu Kumru’da toprağa verildi.
Emekli Vali Necmettin Utkan’ın hayatında Kumru’nun ayrı bir yeri vardı. 1961 yılında ilçe olan Kumru’nun ilk Kaymakamı Necmettin Utkan’dı. Utkan ilk görev yeri Kumru’da Ahmet Kınalı’nın kızıyla evlendi. Ordu Gazete. Necmettin Utkan, Kumru ile birlikte Hınıs, Akçakale ve Mudurnu da kaymakamlık Siirt ve Mardin’de de valilik yaptı.
Aslen İzmirli olan Necmettin Utkan ölümü halinde kendisinin Kumru’ya defnedilmesini vasiyet etti. Dün vefat eden Necmettin Utkan bugün hem eşinin memleketi hem de ilk görev yeri Kumru’da son yolculuğuna uğurlandı.
Kumrulular ilk kaymakamlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenazeye Vali Seddar Yavuz da katıldı.
Kumru’da kayınpederi ve kayınpederinin bulunduğu mezarlıkta toprağa verilen Necmettin Utkan 91 yaşındaydı ve 2 çocuk babasıydı.
Yorumlar 4
Kalan Karakter: