Ordu’da 12 Ağustos 2025 Salı günü serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 220 TL seviyesinde işlem görüyor. Yeni sezon fındık pazara inmeye başlasa da fiyatlarda henüz net bir dengelenme sağlanamadı. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha belirgin bir seviyeye gelmesi bekleniyor.
Piyasaya beklenenden az fındık inmesi durumunda fiyatların yükselme ihtimali konuşuluyor. Öte yandan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alımlarına 25 Ağustos’ta başlayacak. TMO, Giresun kalite için 200 TL, Levant kalite için ise 195 TL fiyat açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, bu fiyatlarla TMO’nun piyasadan ürün almasının zor olduğunu belirtiyor.
Fındık üreticileri ve tüccarlar, piyasa hareketlerini yakından takip ederken, önümüzdeki günler kritik önemde görülüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: