Fındık üreticisi fiyatı yüksek diye bahçesine gübre atamadı
Yayınlanma :
07.05.2022 08:39
Güncelleme :
07.05.2022 08:39
Bahçelerde fındık bakımı ve temizliğinin yanı sıra gübre mevsiminin de geldiği şu günlerde, üreticinin kat ve kat yapılan zamlardan dolayı elleri kolları bağlı durumda ne yapacaklarını neye yetişeceklerini bilemez duruma geldiler.
Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Geçen yıl 2 bin lira olan gübrenin bu yıl 10 bin lira oldu üretici ne yapsın” diyerek artan maliyetlerden dolayı gübre atamadığı ve şikayetçi olduğu üreticiye sahip çıkılmasını isteyerek açıklamalarda bulundu.
Başkan Osman Sarıkahraman, Kış gübresini dahi atamayan üreticilerin, fındığa azotlu gübreyi nasıl atacaklarını, böyle giderse ciddi kayıplar olacağını belirterek açıklamalarına şu ifadelere yer verdi:
“Odamız 17 bin aktif üyesi olan ve 30 bin genel üyesi olan bir yerdir. Bunların içinde 7 bin tapulu ve aktif üretici bulunmakta. 7 bin fındık üreticisinin içinden bin kişi fındığına gübre atamadı. Geçen yıl bu günlerde gübre 2 bin lirayken bu yıl 10 bin lira oldu. Vatandaşlar kışlık gübresini dahi atamazken azotlu gübre de maalesef atamadı. Ekmek 1 liradan 5 lira, gübre 2 liradan 10 lira olurken, neyi düşüneceğimizi şaşırır olduk. Fındığa gübre atılmazsa ciddi anlamda kayıplar yaşanır. Bu yıl hissetmeyebiliriz ancak gelecek yıl verimin düşmesiyle bunu daha iyi anlarız.”
Çiftçinin en büyük sorunu olan ekonomik sıkıntılar, beraberinde maliyetlerin yüksek olmasından dolayı yevmilerin artması, tırpan atımı, dip temizliği, mazot ve benzin giderlerinin üreticinin belini büküyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: