Fındık fiyatlarındaki sert düşüş ve rekolte tartışmaları büyürken, siyasi cephede tansiyon yükseldi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a çok sert sözlerle yüklendi.
Adıgüzel, fındıkta yaşananları “rezillik” olarak nitelendirerek, Bayraktar’ın uzun süre sessiz kaldığını, tepkiler büyüyünce ise dolaylı açıklamalarla süreci geçiştirmeye çalıştığını öne sürdü. “Çiftçi ‘dilini mi yuttun’ diye sorunca rahatsız oldular” ifadelerini kullandı.
Yerel ziraat odalarının her gün açıklama yaptığını hatırlatan Adıgüzel, TZOB Genel Merkezi’nin suskunluğunu eleştirerek, “Genel merkezin ağzına kilit vurulmuş, çiftçi bunu görmüyor mu sanıyorsunuz?” dedi.
Fındık sektöründe yaşananları “ulusal soygun” olarak tanımlayan Adıgüzel, Bayraktar’ın sahaya inmek yerine yerel odaların arkasına saklandığını iddia etti. “Ankara’daki iktidar koridorlarından çık, çiftçinin karşısına gel” diyerek açık çağrı yaptı.
Açıklamasında bazı oda ve birlik yöneticilerini de hedef alan Adıgüzel, üretici temsilcilerinin çiftçiden çok üst yönetimi koruduğunu savundu. “Sizin göreviniz genel başkanları değil, üreticiyi korumak” diyerek tepkisini sürdürdü.
Fındık üreticisinin öfkesinin büyüdüğünü vurgulayan Adıgüzel, “Bugün çiftçinin feryadını duymayanlar, yarın onun karşısında saklanacak yer bulamayacak” sözleriyle açıklamasını noktaladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: