Ordu'da 1 milyon 400 bin doz aşı yapıldı
Yayınlanma :
04.01.2022 11:53
Güncelleme :
04.01.2022 13:41
2022 yılının ilk Covid-19 pandemisi değerlendirme toplantısı yapıldı.
Her hafta Pazartesi günleri Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Covid-19 Pandemi Değerlendirme Toplantısında, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Kaymakamları video konferans yoluyla, Kaymakam Adayı Şule Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın hazır bulundu.
Toplantı, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapılmasıyla başladı. Fatih Aydın, Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinde haftalık yeni vaka sayıları, İlçelerin günlük vaka sayıları,yaş gruplarına göre vaka dağılımı, hastane kapasite doluluk oranları, yoğun bakım servis doluluk oranları, çağrı merkezi verileri, aşı bilgileri, açıklanan hedef nüfusa göre gerçekleştirilen aşılama oranlarına ilişkin detaylı bilgilendirme yaptı.
Geçen haftanın aktif vaka sayısının 4.925, bu haftanın aktif vaka sayısının ise 4.940 olduğunu söyleyen Aydın, özellikle orta yaş grubunda artış olduğuna dikkat çekerek, “En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfusta 1. doz aşılama oranı % 91,73, 2. doz aşılama oranı % 83,19’dur. Aşılamada 1. 2. ve 3. doz toplamımız ise 1.373.177’dir. En az iki doz aşı olmuş 12 yaş ve üstü nüfusta ise oran % 83,11’dir” dedi ve aşılamanın önemine vurgu yaptı.
Yapılan sunumun ardından ilçe Kaymakamlarından, ilçelerinin son koronavirüs tablosu ile ilgili bilgi alan Vali Tuncay Sonel, vaka sayılarının azaltılması konusunda ilçe kaymakamlarından çalışmalarını ve denetimlerini aralıksız sürdürmelerini istedi.
Maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizen Vali Sonel, “Bugünkü Covid-19 Pandemi değerlendirme toplantımızda da vurgulamak istediğimiz nokta bu oldu. vatandaşlarımıza maskesiz dışarı çıkmamaları, sosyal mesafeye çok dikkat etmeleri konusunda denetimler yaparak, uyarılarda bulunuyoruz. Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara uyan vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
Yaşadığımız bu salgın döneminde dikkatli olmak gerektiğini belirten Vali Tuncay Sonel, vatandaşların özellikle ev ziyaretlerine gitmemeleri konusunda hassasiyet göstermelerini isterken, “Kurallara hep brilikte uyarsak, Covid-19 Pandemi sürecinden de en kısa sürede kurtulmuş oluruz. Rehavete kapılmadan çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Toplantıda, Koronavirüs salgınına karşı özverili çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanlarına teşekkür eden Vali Tuncay Sonel, “2022 yılında da aynı kararlılıkla çalışmalarımız İlçe Kaymakamlarımız, kurum müdürlerimiz ve tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte devam edecek. Tedbiri elden bırakmadan alınan kurallara riayet ederek hep birlikte başaracak, sağlık çalışanlarımıza yardımcı olacağız” dedi ve vatandaşların aşılarını ihmal etmemelerini istedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: