Ordu'da fındık fiyatları. Fındık 2 Kasım Salı günü kaç TL
Yayınlanma :
02.11.2021 09:17
Güncelleme :
02.11.2021 09:17
Altınoru, Perşembe, Ünye, Fatsa, Korgan, Kumru, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Ulubey, Gürgentepe ve Gölköy İlçelerinde fiyatlar arasında fazla değişiklik bulunmadığı genel olarak 24 TL olduğu bildirildi.
Fiyatların geçen haftaya göre düşüş göstermesine ihraç fiyatlarındaki düşüş gösterildi. 1 vagon (10 bin ton iç fındık) ihraç fiyatının geçen hafta 500 Bin TL’nin üzerine çıkmasıyla birlikte iç piyasada da fiyatların arttığı vurgulandı. Yeni haftaya ise vagon fiyatlarının 500 Bin TL’nin altına gerilediği bunun da iç piyasayı olumsuz etkilediği belirtiliyor.
İHRACAT RAKAMLARI YÜZ GÜLDÜRDÜ
2021-2022 ihracat sezonun ilk 2 ayında ihraç edilen fındık miktarı geçen yılın aynı dönemine göre artış göstermesi yüzleri güldürdü.
İki aylık bölümde 69 bin 098 ton iç fındık ihraç edildi. İhraç edilen fındık miktarı yaklaşık 140 bin ton kabuklu fındığa denk geliyor.
TMO’nun da alımları,ihraç edilen fındık ve fabrika ile tüccarın stoklarında bulunan fındıklarla birlikte üreticinin piyasaya 300 bin ton fındığı sattığı tahmin ediliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: