Ordu’nun Aybastı ilçesi ile Korgan sınırında yer alan Perşembe Yaylası çevresinde yürütülen sondaj çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Maden arama faaliyetleri kapsamında sahaya ulaşan iş makineleriyle birlikte bölgede yeni yol açma çalışmaları da başlatıldı.
Çalışmaların özellikle Turnalık Yaylası mevkii başta olmak üzere geniş bir alanda sürdüğü öğrenilirken, sondaj alanlarına erişimi sağlamak amacıyla yayla yollarında düzenlemeler yapılıyor.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Aybastı Perşembe Yaylası ve Korgan Beypınarı sınırları içerisinde kalan bazı güzergâhlar güvenlik gerekçesiyle geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Bu kapsamda yaylalara ulaşımı sağlayan yollar kontrol altına alınırken, Çobantepesi Yaylası güzergâhında da giriş-çıkışlara izin verilmiyor.
Sondaj faaliyetleri süresince bölgeye sivil girişlerin kısıtlı tutulacağı ve uygulamanın çalışmalar tamamlanana kadar devam edeceği belirtiliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: